Kanta-Häme

Forssan budjetti hieman ylijäämäinen

Forssan ensi vuoden talousarvio on noin 0,4 miljoonaa euroa plussan puolella. Positiiviseen tulokseen päästään lähinnä sen ansiosta, että kaupunki korotti kiinteistöverojaan ensi vuodeksi.

Kuluvan vuoden tilikauden tulos näyttää painuvan hieman miinukselle, ja vuosien 2015 ja 2016 ennustetaan niin ikään menevän pakkasen puolelle, koska verotulot ja valtionosuudet heikkenevät edelleen.

Hyvinvointikuntayhtymä aloittaa

Suuri muutos Forssassa on se, että uusi viiden kunnan hyvinvointikuntayhtymä aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa. Kuntayhtymä vastaa jäsenkuntiensa sosiaali- ja terveyspalveluista. Peräti 61 prosenttia kaupungin budjetista menee siten ostopalveluihin.

Myös kaupungin työntekijämäärä vähenee, sillä 250 henkilöä siirtyy kaupungin listoilta hyvinvointikuntayhtymään. Kaupungille jää sen jälkeen 750 työntekijää.

Käyttötalouden nettomenot kasvavat ensi vuonna 2,2 prosenttia. Investointeihin Forssa käyttää 12,1 miljoonaa euroa.

Linja-autoaseman remontti jatkuu

Kaupunki jatkaa linja-autoaseman peruskorjausta 1,5 miljoonalla eurolla ja Koijärven päiväkodin ja koulun rakentamista 2,5 miljoonalla eurolla.

Kunnallistekniikan rakentamiseen se käyttää 1,3 miljoonaa ja vesihuoltoliikelaitoksen investointeihin 5,2 miljoonaa euroa. Lisäksi kaupunki kunnostaa Viksbergin kaatopaikkaa.

Lainamääräänsä Forssa kasvattaa hallitusti. Lainamäärä on ensi vuoden lopussa 33,1 miljoonaa euroa, joka on alle valtakunnallisen keskiarvon.

Kaupunki aikoo tehostaa toimintoja ja pyrkii siihen, ettei vakansseja aina täytettäisi. Esimerkiksi eläkkeelle jääneen kansliapäällikön tilalle ei ole valittu uutta viranhaltijaa. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic