Kanta-Häme

Forssan Kirjapaino käynnistää yt-neuvottelut

Forssan Kirjapaino Oy (Forssa Print) aloittaa yhteistoimintamenettelyt.

Toimitusjohtaja Esa Saari toteaa, että ensi tiistaina alkavissa neuvotteluissa käydään henkilöstön edustajien kanssa läpi eri vaihtoehdot yrityksen tervehdyttämiseksi.

Yt-neuvottelut koskevat koko Forssan Kirjapaino Oy:n henkilöstöä. Yhtiön kustannuksia suunnitellaan vähennettävän toimintoja uudelleen organisoimalla ja irtisanomalla henkilöstöä. Tämä voi tarkoittaa toimintojen kokonaan tai osittain lopettamista Tampereen toimipisteessä.

Alkavien yt-neuvotteluiden perusteella harkitaan enintään 95 henkilön irtisanomista.

Myös muita mahdollisuuksia vähentää työvoimakustannuksia selvitetään. Ongelmana ovat etenkin Tampereen toimipisteen raskaat kiinteät menot.

Tampereen yksikön pääluottamusmies Aki Blom oudoksuu työnantajan kiirettä. Edellisten yyteiden vähennykset ovat osin kesken ja yrityssaneeraus alussa.

– Henkilökunta on ymmärtänyt, että jos nuo lukemat toteutuvat täysimääräisesti, niin Tampereella loppuu ja Forssassa jatketaan.

Neuvottelujen vähimmäiskesto on yrityssaneerausmenettelyn aikana 14 päivää.

Yrityssaneerauksen tarkoitus on yhtiön liiketoiminnan saaminen kannattavaksi siten, että kulurakenne kevenee ja yhtiölle jää liiketoiminnan kassavirran jälkeen velanmaksukykyä. HÄSA

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic