fbpx
Kanta-Häme

Forssan Lintonen ehdolla Etelä-Savon maakuntajohtajaksi ja Heinolan kaupunginjohtajaksi

Forssalainen ex-kansanedustaja ja kunnallispoliitikko, rehtori Minna Lintonen (sd) on valittu haastateltavien joukkoon Etelä Savon maakuntajohtajan paikkaa täytettäessä. Kaikkiaan haastateltavia on viisi.

Maakuntahallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Teemu Hirvonen (sd) kertoo, että haastattelut tehdään 16.10.. Maakuntahallitus voi tehdä ehdotuksensa maakuntavaltuustolle jo 21.10 kokouksessaan.

Jos kuitenkin päätetään lähettää haastateltavat tai osa heistä psykologisiin testeihin, hallituksella on mahdollisuus tehdä esityksensä vielä 18.11. Maakuntavaltuusto kokoontuu päättämään valinnasta 25.11.

Minna Lintonen on myös antanut suostumuksensa Heinolan kaupunginjohtajan avoimeen virkaan. Uusi kaupunginjohtaja valitaan aikaisintaan marraskuussa.

Lintonen perustelee hakemustaan ja suostumustaan sanomalla, että hänen kokemuksellaan on aika luonnollista hakea uusia tehtäviä ja pyrkiä eteenpäin. Hän kiistää, että hänellä olisi työntöä pois Forssasta.

– Olen luopunut politiikasta enkä ole kotoisin Forssasta, vaan Helsingistä. Siksikin paikkakunnan vaihtaminen ei ole vaikeata.

Hänen mukaansa jossakin vaiheessa hänen on pakko priorisoida, kumpaan mahdolliseen tehtävään hän enemmän haluaa. (HäSa)

Menot