Kanta-Häme

Forssan museo ehdolla Euroopan vuoden museoksi

Vastikään Suomen Vuoden museoksi valittu Forssan museo on ehdolla vuoden 2015 Euroopan vuoden museoksi. Euroopan parasta museota etsitään vuosittain kymmenien museoiden joukosta. 
 
Palkinnon saa museo, joka muun muassa uusin innovaatioin ja esityksin houkuttelee yleisöä, on ilmapiiriltään erityinen ja joka ottaa koulutuksen ja sosiaalisen vastuun luovasti huomioon toiminnassaan. 
 
Voittajien joukossa on ollut sekä pieniä että isoja museoita. 
 
Tämänvuotinen palkinnon sai Viattomuuden museo Istanbulissa Turkissa. Se on kirjailija Orhan Pamukin oma museohanke, rinnakkaisteos samannimiselle romaanille.
 
Elävöittäjä-palkinto …kaupan päälle
Palkintosumaa täydentää Vuoden 2014 elävöittäjän titteli.  Valinta oli Forssa Eläväksi ja Kauniiksi ry:lle helppo.
 
– Forssan museo on Suomen ensimmäisenä Vuoden museona itsestään selvä valinta. Forssan museo on astunut isolla loikalla nykyaikaiseksi kuvaa ja ääntä käyttäväksi elämykselliseksi museoksi, yhdistys perustelee.
 
Museon profiilia nostaa myös ehdokkuus European Museum of the Year 2015 -palkinnon saajaksi. 
 
– Vuoden elävöittäjä -titteli ja menestys ilahduttavat meitä suuresti. On upeata, että Forssassa on onnistuttu muuttamaan mielikuvaa museosta pölyisenä ja hiljaisena paikkana, iloitsee museonjohtaja Kati Kivimäki.
 
Kivimäki muistuttaa, että menestyksen takana ei ole museo, vaan Forssan erityinen historia.
 
– Se on täynnä kiinnostavia tarinoita ja elämänkohtaloita. Helppo on sellaista historiaa elävöittää! Kiitos tästä tunnustuksesta kuuluu menneille ja nykyisille forssalaisille, joiden tarinoiden kautta olemme herättäneet historian eloon.
 
Forssan museon kesä on ollut vilkas, sillä Vuoden museon titteli on tuonut uusia kävijöitä ympäri Suomen. (HäSa) 

Menot