Kanta-Häme

Forssan tappelussa lyötiin puukepeillä

Hämeen poliisi on jatkanut Forssassa Saksankujalla viime viikon tiistaina sattuneen yhteenoton esitutkintaa.

Vastaanottokeskuksen tapahtumista on tutkinnassa kuusi rikosilmoitusta. Niistä kaksi on pahoinpitelyitä, joissa suomalaiset ovat saaneet lieviä vammoja. Lisäksi tutkinnassa on yksi lievä pahoinpitely, jossa uhri on niin ikään suomalainen. Tutkinnassa on myös kaksi autoon kohdistunutta vahingontekoa.

Tutkinnassa on myös laiton uhkaus, jonka tekijäksi epäillään 17-vuotiasta suomalaista poikaa. Hänen epäillään uhanneen pesäpallomailalla toisia henkilöitä. Hänet otettiin tapahtumapaikalta kiinni mutta vapautettiin saman päivän aikana.

Saksankujan yhteenottoa edeltäneistä tapahtumista poliisi tutkii aiemmin elokuussa tehtyä pahoinpitelyä, jossa uhri ja epäilty ovat suomalaisia, sekä pahoinpitelyä, jossa asianomistajana on ulkomaalaistaustainen mies ja epäiltynä suomalainen mies.

Elokuun 20. päivä Saksankujalla tapahtuneesta ryöstöstä epäillään 18-vuotiasta suomalaismiestä, joka on vangittu. Vangittua miestä epäillään myös paria päivää myöhemmin tehdystä laittomasta uhkauksesta.

Forssan Prisman pihalla 22. elokuuta tapahtuneen 15-vuotiaan suomalaispojan pahoinpitelystä epäillään ulkomaalaistaustaista miestä. Epäilty on poliisin tiedossa ja häntä on kuulusteltu.

Samoin Prisman pihalla tapahtui laiton uhkaus, jossa asianomistajana on ulkomaalaistaustainen mies ja epäiltynä suomalainen mies. Kolmantena tapahtumana Prisman pihalta on tutkittavana pahoinpitely, jossa asianomistajana on suomalainen mies ja epäiltynä ulkomaalaistaustainen mies.

Lisäksi tutkitaan puhelimitse tehtyä laitonta uhkausta, joka on kohdistunut ulkomaalaistaustaiseen henkilöön.

Juttujen esitutkinta on kesken. Useita kuulusteluja ja puhutteluja on tehty, mutta iso joukko ihmisiä on vielä kuulustelematta. Tapahtumien selvittelyä varten on lisätty tutkintaresursseja.

Poliisin käsityksen mukaan Saksankujan yhteenotto ei ollut minkään ääriliikkeen järjestämä tai koolle kutsuma. Aktiivisia olivat muutamat Forssan seudulla asuvat nuorehkot miehet. Vastaanottokeskuksen asukkaat olivat osanneet odottaa jotain tapahtuvaksi aikaisemmin sattuneiden häiritsemistilanteiden myötä. Sekä vastaanottokeskuksen asukkaat että paikalle tulleet suomalaiset käyttivät muun muassa puukeppejä yhteenotossa.

Ilmapiiri Forssan seudulla on poliisin käsityksen mukaan lientynyt. Uusia yhteenottoja ei ole tullut poliisin tietoon. Poliisi valvoo edelleen alueen järjestystä tarvittaessa tehostetuin voimin. HÄSA