Kanta-Häme

Fortum haki Konecranesin leivistä uuden toimitusjohtajan

Konecranesin toimitusjohtaja Pekka Lundmark, 51, on valittu Fortumin uudeksi toimitusjohtajaksi. Lundmark jättää Konecranesin ensi syyskuun alussa.

Lundmark on toiminut kymmenen vuotta Konecranesin johdossa. Sitä ennen hän oli Hackmanin toimitusjohtajana ja Nokian erilaisissa johtotehtävissä.

Konecranesin tiedotteessa Lundmark sanoo, että yhtiön jättäminen ei ollut helppo päätös.

– Kymmenen vuotta on kuitenkin pitkä aika olla toimitusjohtaja ja tästä syystä koen, että nyt on hyvä aika siirtyä eteenpäin urallani.

Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson ilmoittaa, että yhtiö aloittaa välittömästi uuden toimitusjohtajan etsimisen.

Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula jäi työkyvyttömyyseläkkeelle helmikuun alusta, sillä hänen sairastamansa syöpä uusiutui.

Fortumin hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf ylistää Lundmarkin johtamiskokemusta ja kansainvälisen liiketoiminnan näyttöjä.

– Maantieteellisesti keskitymme pitkälti nykyisille kotimarkkinoillemme, minkä lisäksi arviomme mahdollisuuksia EU:n yhdentyvillä energiamarkkinoilla.

Konecranes on erittäin suuri nostolaitevalmistaja. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna runsaat 2 miljardia euroa.

Konecranesin pääkonttori on Hyvinkäällä, jossa on myös suurten nostureiden valmistusta. Hämeenlinnassa on standardinostolaitteiden kokoonpanotehtaita ja vaihdetehdas.

Fortumin liikevaihto oli viime vuonna 4,75 miljardia euroa, mutta siitä 3,43 miljardia euroa oli liikevoittoa. Fortumilla on vain vajaa 8 600 työntekijää, kun taas Konecranesillä on noin 12 000 työntekijää. HäSa

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic