Kanta-Häme

Fritzin talon sisäilmaa kohennetaan ilmastointilaitteiden puhdistuksella

Raatihuoneenkadulla sijaitsevaa Fritzin taloa ei ole vielä tänä keväänä tutkittu.

Vuosi sitten tutkittiin ilmastoinnin toimivuus ja tehtiin kosteuskartoitus, mutta mitään poikkeavaa ei löytynyt.

– Tieto huonosta sisäilmasta perustuu ainoastaan tiloissa työskennelleiden kokemuksiin, kertoo kiinteistön osakkeita omistava asianajaja Juha Kallioinen.

Kallioinen kertoo, että Kiinteistö oy Hämeenlinnan Fritzin talon omistajat lukivat Pysäkin käytössä olleiden tilojen mahdollisista sisäilmaongelmista aikoinaan lehdestä.

– Vuokralainen ei ollut meihin yhteydessä asian tiimoilta. Kun kysyimme, mitä he haluaisivat kiinteistöstä tutkittavan, emme saaneet minkäänlaista vastausta, Kallioinen kertoo.

Kallioisen mukaan sisäilmatutkimuskustannukset voivat pahimmillaan nousta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.

Asianajotoimiston työntekijöillä ei oireita

Kiinteistön katutasossa toiminut vapaaehtoiskeskus Pysäkki muutti tien toisella puolella sijaitseviin, kaupungin omistamiin tiloihin maaliskuun lopulla.

Muuton syyksi kerrottiin tuolloin jo pitkään jatkuneet työntekijöiden saamat oireet, joiden arveltiin johtuneen huonosta sisäilmasta. Huonosta sisäilmasta on Pysäkin yhteydessä puhuttu jo vuosia.

Tilat ovat nyt tyhjillään. Niiden vuokraaja oli Linnan tilapalvelut, joka vuokrasi tilat edelleen Pysäkille.

– Tarkoitus on vuokrata tilat uudelle vuokralaiselle, kunhan tilannetta on ehditty vähän selvittämään, Kallioinen sanoo.

Kiinteistön ilmastointilaitteet puhdistetaan. Muita korjaustöitä tehdään tarpeen sekä mahdollisen uuden vuokralaisen toiveiden mukaan.

Lakiasiantoimisto Juridia Bützowilla on liiketilat saman talon yläkerroksessa.

Lakiasiantoimiston työntekijöillä ei Kallioisen mukaan ole ilmennyt vastaavia oireita, mutta hän silti korostaa, ettei tämä tarkoita vielä mitään.

– Liiketiloissa on erilaiset materiaalit ja ilmastointijärjestelmät, ja jokainen ihminen oireilee eri tavalla. Ennen kuin sisäilmaa on tutkittu, on tähän vaikeaa sanoa enempää. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic