Kanta-Häme

Funkkikseen uutta virtaa

Forssan linja-autoaseman täysremontti on valmistunut pieniä paikkauksia ja viimeistelytöitä lukuun ottamatta.

Vielä on tekemättä lähinnä sähköpuolen töitä kellarikeskuksessa sekä Matkahuollon varastotiloja. Linja-autoaseman bussilaituri- ja paikoitusalueet on tarkoitus asvaltoida vielä ennen maan jäätymistä.

Remontissa on uudistettu vuonna 1957 rakennetun talon kaikki tekniikka, lämpö-, vesi-, viemäri-. ilmanvaihto- ja sähkötyöt sekä pinnat, vesikatto ja ikkunat. Remontti kustantaa kaikkiaan noin kolme miljoonaa euroa. Linja-autoaseman remontointi alkoi viime vuoden elokuussa ja on työllistänyt tavallisesti 15–20 henkeä.

Loppuun saakka jäi rakennuksesta tekemättä joitakin asuin- ja liiketiloja, joilla ei ole vielä käyttäjääkään. Ne voidaan kunnostaa loppuun, kun mahdolliset muutostarpeet tiedetään.

Remontti kunnioitti alkuperäistä henkeä

Pääurakoitsijana toimi Forssan kaupunki ja aliurakoitsijat tekivät töitä laskutusperiaatteella yksikköhinnoin, koska kohde tiedettiin haastavaksi. Vanhasta rakennuksesta ei ollut juuri vanhoja piirustuksia jäljellä. Lisäksi töitä oli tehtävä vuokralaisten ehdoilla.

– Pätkä sieltä, toinen täältä, kuvaa kaupungin kiinteistöpäällikkö Jukka Perälä.

Rakenteita avatessa paljastui aina jotain pienempää tai isompaa yllätystä.

– Matkan varrella on tehty muutoksia summamäärin. Jos tämä olisi tehty perinteisenä urakkana, olisimme olleet pulassa muutos- ja lisätöiden laskujen kanssa. Nyt olemme saaneet kaiken aikaa itse päättää, miten menetellään, Perälä sanoo.

Linja-autoaseman käyttäjät ovat arvioineet remontin kunnioittaneen rakennuksen alkuperäistä henkeä.

– Tästä tulee tyylikäs ja hyvä.

Funkkistyylisen kiinteistön piirsi Forssan silloinen kauppalanarkkitehti Yrjö Mykkänen. Kiinteistölle ei ennen tätä ollut tehty kuin tarpeellisimmat korjaustoimet. (HäSa)

Menot