fbpx
Kanta-Häme

Galleria Kone messuille Norjaan

Hämeenlinnan Verkatehtaalla toimiva galleria Kone on kutsuttu uusille pohjoismaisille taidemessuille Norjaan. Messut pidetään 24.–26.8. Fredrikstadin taidehallissa noin tunnin ajomatkan päässä Oslosta.

What a Mess! -taidemessuilla Konetta edustavat Ars Hämeen jäsentaiteilijat, riihimäkeläinen taidemaalari Tiina Nevalainen ja riihimäkeläinen taidegraafikko Mira Valvanto.

Galleria Koneen lisäksi messuille on kutsuttu galleria Rajatila Tampereelta ja MUU-galleria Helsingistä. Kaikkiaan tapahtumaan osallistuu 30 pohjoismaista taiteilijajärjestöä ja galleriaa.

Suomalaisgallerioiat ovat pitkäjänteisesti pyrkineet verkostoitumaan kansainvälisesti.

Kansainvälinen yhteistyö ja kontaktit muiden maiden taiteilijoiden ja taiteilijajärjestöjen kanssa ovat tällä hetkellä kasvamassa olennaiseksi osaksi taiteilijayhdistysten toimintaa.

Viimeisten parin vuoden aikana galleria Koneen taiteilijoita on osallistunut näyttelyihin ja tapahtumiin muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa, Skotlannissa ja Saksassa. Galleria on osallistunut muun muassa taiteen Supermarket-messuille Tukholmassa.

Galleria Konetta ylläpitää hämäläisten ammattitaiteilijoiden yhdistys Ars Häme ry. Vuodesta 2008 sillä on ollut galleria sekä taidelainaamo Verkatehtaalla. Lisäksi yhdistys välittää työhuoneita taiteilijoille. (HäSa)

Menot