Kanta-Häme

Gigantti muuttaa Vepsäläisen entisiin tiloihin

Elektroniikka- ja kodinkoneliike Gigantti muuttaa muutaman sadan metrin päähän Vepsäläisen kalustetalolta vapautuneeseen halliin Hämeenlinnan Tiiriössä. Uudessa paikassa liike avataan kevään aikana.

– Myymäläpinta-ala kasvaa huomattavasti. Uudessa paikassa on kaikkiaan noin 3200 neliötä, josta myymäläkäyttöön saamme noin 1500 neliötä, Gigantin toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen kertoo.

Uusien tilojen myötä myymälän työvoiman tarve kasvaa 2–4 henkilöllä. Ainakin osaksi kasvu syntyy nykyisten osa-aikaisten tuntien lisäämisestä. Myymälä työllistää nyt noin 30 henkilöä.

Gigantin tulevista tiloista pois muuttanut Vepsäläinen löysi uuden paikan Hirvoxin entisistä tiloista, joihin muuttomatkaa kertyi pihan ylitse vain sata metriä.

– Vanha paikka oli turhan iso meille. Kun siellä toiminut Koti-Idea teki konkurssin, koko myymälä jäi meille. Nykyisessä paikassa on reilut tuhat neliötä, mikä riittää meille hyvin. Myös liikenteellisesti tämä on meille sopiva, myymäläpäällikkö Juha Mikkonen kertoo.

Vepsäläinen aloitti uusissa tiloissa viime vuoden lopussa. Vepsäläisen alivuokralaisena vuoden verran ollut Nanson vaatekauppa muutti myös samaan rakennukseen.

Gigantin nykyisten tilojen tulevaisuudesta ei ole tietoa, sillä Hämeen Sanomat ei tavoittanut rakennuksen tanskalaisen omistajayrityksen edustajaa. (HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020