Kanta-Häme

Gigantti uskoo vahvaan kasvuun

Kodinkoneketju Gigantti on kasvanut Suomen ykköseksi 27 prosentin markkinaosuudella.

– Uskomme kasvun jatkuvan tulevaisuudessa kovasta kilpailutilanteesta huolimatta. Asiakkaat ovat entistä hintatietoisimpia. Tänä vuonna avaamme kolme uutta myymälää, ja palkkaamme 250 uutta työntekijää, sanoo toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen.

Hämeenlinnan lähes kaksi kertaa aikaisempaa suurempi myymälä avasi ovensa Tiiriössä torstaina. Myymälä työllistää yli 30 henkilöä.

Tämä vuonna Gigantti avaa uudet myymälät myös Helsingin Itäkeskuksessa ja Foorumissa.

– Suurin kysyntä kohdistuu edelleenkin älypuhelimiin ja taulutietokoneisiin eli tabletteihin. Älytelevisioiden myynti on niin ikään vahvassa nousussa. Niiden kaikkia ominaisuuksia ei tunneta riittävästi, joten meilläkin riittää tässä suhteessa vielä paljon tehtävää, Rytkönen selvittää.

Kodinkonepuolella Gigantti hallitsee pesukoneiden myyntiä 45 prosentin markkinaosuudella.

– Olemme panostaneet viime vuosina keittiökalusteisiin ja -ratkaisuihin. Esimerkiksi Hämeenlinnan uudessa myymälässä asiakkaat voivat tutustua seitsemään Epoq-mallikeittiöön. Epoq on Göteborgissa vuonna 2004 perustettu keittiöyritys, joka on ollut osa konserniamme vuodesta 2011 lähtien. Olemme laajentaneet myös kodinkonemallien valikoimaa, Rytkönen sanoo.

Nettikaupan osuus on Rytkösen mukaan kasvanut tasaisesti nykyiseen noin kymmeneen prosenttiin.

– Kivijalkamyyntimme rooli on edelleen vahva ja se toimii hyvin yhteen verkossa tapahtuvan kaupan kanssa.

Seinät tulivat vastaan

Hämeenlinnan uusi myymälä edustaa tyyliltään Gigantin uusinta myymäläkonseptia.

– Asiakkaiden on helppo hahmottaa esillä oleva valikoima ja löytää etsimänsä tuotteet. Palveluun on panostettu uudella know-how-keskuksella.

– Asiakkaamme voivat hoitaa asennukseen, huoltoon ja neuvontaan liittyvät asiat samasta pisteestä. Kaikki myymälässä olevat laitteet ovat valmiina testattavissa ja paikalle kannattaa tulla kokeilemaan tuotteita käytännössä, neuvoo tavaratalopäällikkö Henri Nerg.

Gigantti tuli Tiiriöön vuonna 2006. Nergin mukaan entisessä myymälässä seinät tulivat vastaan, laajentumismahdollisuutta ei enää ollut.

– Viime tilakauden myyntimme oli 12,4 miljoonaa euroa. Uusien tilojen myötä palkkasimme kahdeksan uutta työntekijää. Myyntimme tulee entisestään kasvamaan, Nerg uskoo. (HäSa)