Kanta-Häme

Goodman antaa tilaisuuden napata hyvät liiketilat

Kauppakeskus Goodmanin valmistuminen antaa kaupungin sivuilla toimiville yrityksille mainion tilaisuuden parantaa liikepaikkaansa. Hämeenlinnan toimitilamarkkinat -katsauksen mukaan vapautuu hyviltäkin paikoilta tiloja, kun useat yritykset muuttavat Goodmaniin.

Toisaalta ydinkeskustan vanhat liikerakennukset vaativat merkittävää kehittämistä. Niiden liikepaikka-aseman turvaamiseksi tarvitaan radikaaleja toimenpiteitä, todetaan Realia Groupin Juha Kirvesmiehen laatimassa katsauksessa.

Hämeenlinnan liiketilojen markkinavuokrat ovat laskussa. Suurten liiketilojen saatavissa oleva vuokrataso on 10-15 euroa neliöltä kuukaudessa. Laitakaupungilla vuokrat ovat 7-10 euroa neliötä.

Tyhjiä toimistotiloja on Hämeenlinnan ydinkeskustassa runsaasti. Toimistojen kysyntä on vähäistä.

Suomen toimitilamarkkinat ovat hiljentyneet merkittävästi taantumaa edeltävästä tasosta. Hämeenlinnassa toimitilamarkkinat toimivat kuitenkin vireästi. Rakenteilla on useita kohteita, vaikka isot toimijat ovat varovaisia ja projektit kestävät entistä kauemmin.

Moreeni kiinnostaa

Teollisuus- ja varastotilojen kysyntää on etupäässä vuokrattavilla pienillä halleilla. Ostajia on harvassa. Painokankaan Moreeni-alue kiinnostaa edelleen suuria yrityksiä, mutta päätöksiä tehdään aiempaa hitaammin.

Katsauksen mukaan Hämeenlinna on pärjännyt erittäin hyvin kilpailussa uusista yrityksistä hyvän sijaintinsa ja Moreenin ansiosta. Kaupunki voi menestyä jatkossakin, mutta se edellyttää entistä suurempaa joustavuutta tonttitarjonnassa ja kaavoituksessa sekä kykyä nopeisiin yrityksiä palveleviin ratkaisuihin. (HäSa)