Kanta-Häme

Goodmanista saa korvamadon

Kauppakeskus Goodman saa oman tunnuskappaleen. Kauppakeskuksen nimi viittaa jo siihen, ettei kauppakeskusta ilman musiikkia. Onhan kauppakeskus saanut nimensä Irwin Goodmanin eli Antti Hammarbergin mukaan. 
 
Arvatkaapas, kuka kappaleen on sanoittanut?
 
Tietenkin Vexi Salmi. Säveltäjänä ja sovittajana on toiminut Kassu Halonen. 
 
Yläkerran säveliä
Miltä ralli sitten kuulostaa? Julkisuudessa sitä ei ole soitettu, mutta kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro on kuullut demo-version Kassu Halosen laulamana. Jauro kuvailee sitä tarttuvaksi. 
 
Kauppakeskuksen omistavan ja biisin tilanneen Kevan rakennuspäällikkö Matti Heino perustelee kappaleen olevan luonteva jatke kauppakeskuksen nimelle. 
 
– Musiikki pitää näkyä kauppakeskuksessa ja nyt se näkyy ja kuuluu. 
 
Kauppakeskus Goodmanin nimikkokappale ei ole tarkoitettu radiohitiksi, mutta korvamadon siitä saa. Ei tarvitse edes kuunnella kappaleen demoa, Kassu Halosen hyräily puhelimitse riittää.  
 
Korvamato ”Ostoskeskus Goodman” on luikerrellut ja löytänyt kodin: Helppo tulla, hyvä olla, Goodman. Hyvä mieli myös kukkarolla, Goodman. 
 
– Se on siinä, Halonen nauraa ja jatkaa: juttua riittää, tuttuja riittää, sinne on tultava huomenna uudestaan.
 
Mistä Halonen ideoi sävelen kauppakeskuksen ralliin?
 
Kuulemma se tuli yläkerrasta niin kuin yleensä aina.
 
– Sävelet vain tulevat. Näin Vexin tekstin ja se alkoi soida, koska teksti on tarinaltaan hyvä ja symmetrinen.
 
Halonen kehuukin vuolaasti pitkäaikaista yhteistyökumppaniaan Vexi Salmea. Halonen säveltää ja sovittaa mielellään vaikka kaikki Vexi Salmen tekstit, koska ne ovat niin hyviä. 
 
Laulajalla pitää olla särmää
Nyt Matti Heino odottelee, löytyisikö kappaleelle joku laulaja. Mieluusti hän ottaisi nimikkokappaleelle hämeenlinnalaisen laulajan.
 
Vexi Salmi ja Kassu Halonen eivät ole vielä esittäneet Heinolle, ketä he ehdottaisivat nimikkobiisin esittäjäksi.
 
– Paras ei ole saatavilla. Mutta esittäjän pitää olla joku, jolla on samaa iskevyyttä ja käskevyyttä äänessä kuin Irwinillä. Särmää pitää olla, Kassu Halonen pohtii. (HäSa)

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic