Kanta-Häme

Johannes Koskinen valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajaksi – Tässä kantahämäläisten valiokuntapaikat

Valtiovarainvaliokunta saa vahvan kantahämäläisen edustuksen, sillä Koskisen lisäksi valiokuntaan valittiin kolme kantahämäläistä jäsentä.
Kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.).

Hämeenlinnalainen kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) nousee eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajaksi.

Koskinen on toiminut aiemmin oikeusministerinä ja perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja. Tälläkin kertaa hän tavoitteli ensisijaisesti perustuslakivaliokunnan puheenjohtajuutta, mutta se paikka meni Johanna Ojala-Niemelälle (sd.).

– Ei tässäkään paikassa mitään vikaa ole, päinvastoin, Koskinen naurahtaa.

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajuus on yksi eduskunnan merkittävimmistä valiokuntapaikoista.

Ministerikokemuksen lisäksi Koskisen talousosaamista on kartuttanut monivuotinen pesti Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankissa (EBRD).

 

Valtiovarainvaliokunta saa vahvan kantahämäläisen edustuksen, sillä Koskisen lisäksi valiokuntaan valittiin kolme kantahämäläistä jäsentä.

Sanni Grahn-Laasonen Kuva: Lassi Puhtimäki
Sanni Grahn-Laasonen Kuva: Lassi Puhtimäki

Heistä kokoomuksen forssalainen kansanedustaja, viime vaalikauden opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen nousee vaalikauden toisella puoliskolla talousvaliokunnan puheenjohtajaksi.

– Halusin suuntautua opetusministerikauden jälkeen uudelle osa-alueelle. Talous on ratkaisevan tärkeässä roolissa kaikkien isojen tulevaisuushaasteiden ratkaisemisessa. Tämä on iso vaikuttamisen paikka ja mielekäs uusi aluevaltaus, hän sanoo.

Jo viime vaalikaudella valtiovarainvaliokunnassa istunut loppilaisedustaja Timo Heinonen (kok.) valittiin kokoomuksen valiokuntavastaavaksi.

– Valtiovarainvaliokunnan vetovastuu korostuu nyt, kun kokoomus on oppositiossa, hän toteaa.

Heinonen nimettiin myös puolustusvaliokuntaan.

SDP:n hämeenlinnalainen kansanedustaja Tarja Filatov valittiin valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtajaksi.

 

Johannes Koskisen mukaan valtiovarainvaliokunnan isoihin asioihin kuuluu alkaneella vaalikaudella muun muassa suuren infrapaketin valmistelu alueiden välisine kiistoineen ja priorisointeineen.

– Jos työllisyyden kasvuluvut jäävät heikoiksi, toiseksi isoksi asiaksi tulee koko budjettikehys. Kolmas on verotus, esimerkiksi yritysverotuksen uudistaminen, joka tulee vielä eteen vaalikauden edetessä, hän ennakoi.

Mirka Soinikoski

– Työkenttä tulee olemaan kaiken kaikkiaan aika laaja budjetin ja talouteen liittyvien lakien osalta.

Riihimäkeläinen Päivi Räsänen (kd.) valittiin tarkastusvaliokuntaan sekä tiedusteluvalvontavaliokuntaan.

Vihreiden uusi kansanedustaja, hämeenlinnalainen Mirka Soinikoski valittiin lakivaliokuntaan ja liikennevaliokuntaan.

Toinen uusi kansanedustaja, hämeenlinnalainen Lulu Ranne (ps.) valittiin suureen valiokuntaan. HäSa

 

Lue myös: Hassi suuren valiokunnan ja Ojala-Niemelä perustuslakivaliokunnan johtoon – Kokoomus antamassa Kanervalle ja Risikolle vastuuta

Päivän lehti

18.1.2020