Kanta-Häme Hämeenlinna

Grahn-Laasonen jätti kirjallisen kysymyksen Evon tiedekansallispuiston perustamisesta

Forssalainen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on huolissaan ongelmaperheiden lasten pärjäämisestä. Kuva: Esko Tuovinen
Forssalainen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) pitää Evon tiedekansallispuiston perustamista hienona hankkeena. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Hämäläinen kansanedustaja, Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen on jättänyt ympäristöministeri Krista Mikkoselle (vihr.) vastattavaksi kirjallisen kysymyksen Evon retkeilyalueelle suunnitellut maailman ensimmäisen tiedekansallispuiston perustamisesta.

Grahn-Laasonen kysyy, aikooko hallitus edistää hienoa ympäristö-, tiede- ja matkailuhanketta ja onko hallitus valmis myöntämään puiston perustamiselle rahoituksen.

 

Esitys maailman ensimmäisestä tiedekansallispuistosta on saanut laajaa tukea sekä ympäristöjärjestöiltä sekä tutkijoilta. Hämeen Sanomat kertoi asiasta ensimmäisenä tiistaina 26. toukokuuta.

– Evon tiedekansallispuisto täydentäisi Kanta-Hämeen kansallispuistoverkostoa ja vahvistaisi koko alueen luontomatkailua ja taloutta. Kansallispuistojen kävijämäärät ovat olleet viime vuosina huimassa kasvussa. Ihmiset tahtovat liikkua luonnossa, lähimatkailu on tulevaisuuden trendi, ja ainutlaatuinen luonto on Hämeelle vahvuus, jonka arvoa emme vielä aivan ymmärräkään, Grahn-Laasonen toteaa tiedotteessa.

 

Grahn-Laasosen mukaan Evon tiedekansallispuisto edistäisi tutkimusta, luonnonsuojelua ja kestävää matkailua ja sillä olisi myös työllisyyttä parantavia vaikutuksia.

– Sillä olisi merkittäviä positiivisia vaikutuksia koko Hämeelle ja suuremmassa mittakaavassa myös koko Suomelle. Nyt tarvitaan hallitukselta vain poliittista tahtoa, jotta tämä hieno hanke saadaan vietyä maaliin saakka.

Grahn-Laasonen pitää tärkeänä, että myös maakunnan jo olemassa olevien kansallispuistojen Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistojen rahoitusta vahvistetaan, jotta palvelutasoa voidaan parantaa kävijämäärien moninkertaistuttua lyhyessä ajassa.

– Hämeen ainutlaatuiset luontokohteet tukevat toisiaan, eivät kilpaile. Markkinointiponnisteluissa yhteistyö on tärkeää. HäSa

Päivän lehti

3.7.2020