Kanta-Häme

Grahn-Laasonen maakuntavaltuuston johtoon

Forssalainen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) nousee Hämeen liiton maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi. Asiasta on sovittu puolueiden kesken käydyissä neuvotteluissa. Maakuntahallituksen johtopaikka kuuluu puolestaan edelleen Johannes Koskiselle (sd.).

29-vuotias Grahn-Laasonen arvioi tulevaa nelivuotiskautta hyvällä tavalla haasteelliseksi. Hänen mielestään ei pidä ”betonoida mitään vain siksi, että näin on joskus päätetty tai aina ollut”.

– Kuntauudistus ja sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus haastavat Hämeessä myös maakunnan rajoja, mutta se on ihan terveellistä. Ei pidä rakastua sen paremmin seiniin kuin rajoihinkaan, vaan etsittävä sitä, mikä on hämäläisille parasta, Grahn-Laasonen toteaa.

Grahn-Laasosen mukaan tehostusta tarvitaan erityisesti maakunnan edunvalvontaan. Esimerkkeinä hän mainitsee Hämeen liikennehankkeet, ammatillisen koulutuksen tulevaisuuden ja monien julkisen hallinnon palvelujen turvaamisen maakunnassamme.

– Tulevaisuuden kannalta elintärkeää on satsata hämäläisen elinkeinoelämän edellytyksiin. Liittoa tarvitaan yhteyksien luomisessa, edellytyksien rakentamisessa ja ihan konkreettisesti silloin, kun kyse on esimerkiksi kaavoittamisesta. Pitää olla se asenne, että asiat hoituvat ja vielä mahdollisimman nopeasti, Grahn-Laasonen toteaa.

Maakuntavaltuusto hyväksyy maakuntastrategian loppuvuodesta 2013 ja Kanta-Hämeen 2. vaihemaakuntakaavan luultavasti keväällä 2015.

Hämeenlinnalaiset…muille johtopaikoille

Puolueet ovat neuvotelleet myös muista ylikunnallisista luottamuspaikoista. Valmistelu on vielä kesken, mutta johtopaikoista on jo sovittu.

Neuvottelujen tuloksena Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valtuuston johtoon on nousemassa Iisakki Kiemunki (sd.) ja hallituksen puheenjohtajaksi Tapio Vekka (kok.) Hämeenlinnasta.

Koulutuskeskus Tavastian valtuuston johtoon on ehdolla Aarne Kauranen (sd.) ja hallitukseen Vesa Kaloinen (kok.) niin ikään Hämeenlinnasta.

Hamkin valtuuston puheenjohtajana on jatkamassa Sari Rautio (kok.), kun taas hallituksen puheenjohtajaksi on nousemassa Tarja Filatov (sd.).

Jätelautakunnan puheenjohtajaksi on ehdolla hämeenlinnalainen Juha Tuomi (kok.) ja pelastuslautakunnan puheenjohtajaksi Timo Saviniemi (kok.). (HäSa)

Mainos