Kanta-Häme

Grahn-Laasonen nousi kokoomuksen ääniharavaksi

Kokoomuksen ääniharavaksi Hämeen vaalipiirissä nousi rajuakin arvostelua ympäristöministerinä osakseen saanut Sanni Grahn-Laasonen. Hän kisasi ääntenlaskun ajan äänikuningattaren tittelistä Päivi Räsäsen (kd.) ja Tarja Filatovin (sd.) kanssa.

– Olen valtavan liikuttunut äänimäärästä. Töitä on tehty valtavasti, niin viimeiset puoli vuotta ministerinä kuin vaalikampanjan aikana upean tukijoukon kanssa. Lupaan tehdä parhaani tästä eteenkin päin – sekä Hämeen että koko Suomenkin hyväksi.

Oman puolueen vaalimenestykseen ja paikkojen menetykseen Grahn-Laasonen suhtautuu rauhallisesti. Hän pitää täysin mahdollisena, että kokoomus voisi toimia vaalivoittaja keskustan kumppanina seuraavassa hallituksessa.

– Takana on ollut vaikea hallituskausi ja pääministeripuolueen vastuu. Toivon, että olemme vaikuttamassa Suomen suuntaan myös tulevalla kaudella hallituksessa.

Mikä ministerinsalkku itseänne kiinnostaisi, jos kokoomus seuraavassa hallituksessa jatkaa?

– Tällaisia asioita en ole vielä miettinyt, eikä niitä vielä tässä vaiheessa pidäkään miettiä. Nyt jännitetään vaalien tulos loppuun. Maanantaina katsotaan, miten hallitusta ryhdytään muodostamaan keskustan johdolla.

Entä jos kokoomuksen on tyytyminen oppositiopuolueen paikkaan – millaiset mahdollisuudet rivikansanedustajalla on vaikuttaa asioihin?

– Katsotaan tulos ensin. Lupaan tehdä hartiavoimin töitä niistä tehtävistä käsin, joita annetaan. Kansanedustajamandaatin saaminen toiseen kertaan on valtavan iso kunnia. HäSa

Päivän lehti

2.4.2020