Kanta-Häme

Grahn-Laasonen puolustaa lapsilisäsäästöjä

Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Sanni Grahn-Laasonen (kok) puolustaa kehysriihen lapsilisäleikkausta. Hän pitää sitä ja muita säästöpäätöksiä tärkeinä, jotta Suomessa perheille tarjottavat laadukkaat palvelut eivät rapaudu tulevaisuudessa.

– Toinen vaihtoehto olisi, että jättäisimme piittaamatta velkaantumisesta ja jättäisimme laskun lapsillemme. Silloin olisimme hyvää vauhtia matkalla olemaan se sukupolvi, joka ei jättänytkään Suomea seuraaville sukupolville parempana kuin sen itse saimme, Grahn-Laasonen sanoo.

Hän piti torstaina eduskuntaryhmänsä ryhmäpuheenvuoron lapsilisiä koskevassa välikysymyskeskustelussa.

Grahn-Laasonen pitää lapsilisään kohdistuvaa leikkausta murheellisena, mutta muistuttaa, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevien perheiden tilannetta se ei heikenne.

– Yksinhuoltajakorotukset säilyvät ennallaan ja toimeentulotuen varassa eläville perheille menetys korvautuu toimeentulotuen kautta.

Oppositio on esittänyt useiden kehysriihen päätösten vesittämistä.

– Jos kuitenkin jokainen yksittäinen hankala säästö puretaan, niin mitä jää jäljelle? Kasvava velkataakka, yhä suuremmat paineet menosäästöihin ja veronkorotuksiin myöhemmin sekä rapistuva luottamus suomalaista hyvinvointilupausta kohtaan, hän toteaa.

Hänen mukaansa säästöpäätökset kohtelevat suomalaisia mahdollisimman tasapuolisesti.

– Näissä talkoissa joutuvat olemaan mukana kaikki suomalaiset; suurituloiset ja pienituloiset, lapsiperheet, ikäihmiset ja opiskelijat. Se tarkoittaa jostain saavutetusta edusta luopumista jokaiselle.

– Kun talous on tasapainossa, pystymme pitämään huolta neuvolajärjestelmästä, varhaiskasvatuksesta, peruskoulusta, kouluterveydenhuollosta, terveyskeskuksista ja muista arvokkaista palveluistamme, Grahn-Laasonen sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic