Kanta-Häme

Grano aloittaa yt-neuvottelut – Henkilöstöä voidaan vähentää yli sadalla

Yritys järjestelee toimintojaan uudelleen.
Grano valmistaa Hämeenlinnassa suurkuvia, joita käytetään markkinoinnissa.

Markkinoinnin ja viestinnän palveluita tarjoava Grano-konserni aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 140 ihmisen irtisanomiseen, lomauttamiseen tai osa-aikaistamiseen.

Yt-neuvotteluista kertoi sijoitusyhtiö Panostaja, joka on Granon pääomistaja. Panostajan mukaan Grano-konsernin johto suunnittelee myös toimintojen uudelleenjärjestelyä.

Yt-neuvottelujen piirissä ovat kaikki Granon Suomen toiminnot ja osa emoyhtiö Grano Groupin toiminnoista. Grano-konsernissa työskentelee noin 1  100 ihmistä. Grano toimii 25 paikkakunnalla Suomessa sekä Tallinnassa ja Pietarissa.

 

Hämeenlinnassa Granolla on noin kymmenen työntekijän alueyksikkö, jossa muun muassa suurkuvaliiketoimintaa. Suurkuvat ovat siirtyneet Granoon yritysjärjestelyillä.

Grano on kasvanut voimakkaasti ostamalla painoalan yrityksiä. Yritys on laajentanut liiketoimintaansa graafisista palveluista myös muuhun markkinointiin ja viestintään.

Mahdolliset irtisanomiset ja muut toimet pyritään toteuttamaan ensi tammikuun loppuun mennessä. Panostaja ilmoittaa, että Grano-konsernilla on jatkuvasti tarve parantaa kilpailukykyään ja kehittää toimintojaan. HÄSA

Päivän lehti

28.1.2020