Kanta-Häme

Grillit kuumina maisterin etsinnässä

Suomen tulevaa Grillimaisteria haettiin lauantaina Hämeenlinnan torilla järjestetyssä osakilpailussa. Kiertävän grillauskisan kustakin osakilpailuista valitaan kaksi parasta heinäkuussa Helsingissä järjestettävään finaaliin.

Hämeenlinnan kisassa maisteltiin muun muassa raakamakkaraa, possun kylkeä, pekonia ja pintamaustettuja kasviksia.

Kisan tuomarina toimiva kokki Henrik Rehbinder kertoi, että voittoruoilta odotetaan erityisesti omaleimaisuutta ja kekseliäisyyttä.

– Tässä kisassa ei pärjää makkaroita kääntelemällä. Pitää osata käyttää rohkeasti erilaisia aineksia ja kokeilla uutta.

Hämeenlinnalainen Petteri Silvola osallistui kisaan jo toista kertaa. Kasviksia suosiva grillimies kehotti suomalaisia kotigrillaajia unohtamaan täytetyt pekoniherkkusienet ja perunat.

– Grilliin kannattaa laittaa esimerkiksi bataattia, purjoa ja valkosipulia. Lisäksi valmismarinoidut tuotteet kannattaa jättää kauppaan ja maustaa sen sijaan itse, maisterikokelas kertoi.

Tiukan kisan jälkeen loppukilpailuun pääsivät riihimäkeläinen Maarit Paldanius ja tamperelainen Marko Kari. (HäSa)