Kanta-Häme

Gunnarit rokkaa autot kiertoreiteille

Moni tykkää, mutta aika monia ärsyttääkin. Konserteista kantautuvat äänet nimittäin. Arkistokuva Kantolan tapahtumapuistosta.

Hämeenlinnassa heinäkuun ensimmäisen päivänä esiintyvä Guns N’ Roses reitittää kaupunkia uusiksi.

Suurimmat liikennemuutokset koskevat Kantolaa, jossa konsertti järjestetään. Iltapäivästä alkaen koko alueen liikennettä rajoitetaan, jotta konserttikävijät pääsevät liikkumaan turvallisesti.

Vanajantiestä tulee lauantaiksi yksisuuntainen keskustasta etelään päin. Illalla tie suljetaan muulta kuin taksiliikenteeltä.

Suuri osa konserttikävijöistä on lähiseudulta, mutta ainakin neljäsosa väestä saapuu pääkaupunkiseudulta. Järjestäjät odottavat Hämeenlinnaan noin 10 000 autoa.

Konsertin turva- ja liikennejärjestelyistä vastaava Ville Ketonen kertoo, että järjestäjillä on tarjota parkkipaikat yli puolelle odotetusta automäärästä. Parkkialueita on neljä.

Edelliskesinä Iron Maidenin ja AC/DC:n keikoilla käyneet toivoivat parannusta nimenomaan liikennejärjestelyihin ja opastukseen.

Tänä vuonna etelän suunnasta tulevat autoilijat on tarkoitus ohjata ruuhkan välttämiseksi Kantolaan Janakkalan keskustan ja Harvialan kautta.

Autoilijoiden kannattaa silti varautua ajoittaisiin ruuhkiin Hämeenlinnassa meneillään olevien tietöiden vuoksi.

 

Ennakkoon varatut tilausbussit pysäköivät Vanajantielle.

– Viime vuonna oli ongelmana, että ihmiset olivat etsineet omaa linja-autoaan pitkin Hämeenlinnaa, Ketonen kertoo.

Viime vuosien kävijäpalautteissa toivottiin lisää julkisen liikenteen vuoroja. Tänä vuonna pitkänmatkalaisille lisäkyytejä järjestävät VR ja Onnibus. Yksi Helsingin suuntaan lähtevistä lisäjunista on jo lähes täynnä.

 

Uutta konserttipaikalla on rinnealueen avautuminen yleisölle, koska järjestäjien mukaan edellisten vuosien konserteista on puuttunut istuskeluun sopiva nurmikkoalue.

Lisäksi portin läheltä on purettu pois venevaja, joten tapahtuma-alue laajenee.

Konserttialueen rakentaminen alkaa jo ennen juhannusta. Konsertin jälkeen rakenteet puretaan kolmessa päivässä. HÄSA

Mainos