Kanta-Häme

Guns n' Roses -konsertti varmistui

Maailmankiertueella olevan Guns n’ Rosesin Suomen konsertti varmistui maanantaina. Yhtye esiintyy Kantolassa 1. heinäkuuta. Lipunmyynti alkaa 9. joulukuuta.

Yhtyeen tuo Suomeen koko Not In This Lifetime -kiertueen tuottava Live Nation. Promoottori Maritta Kettunen kertoo, että Gunnareiden odotetaan houkuttelevan Kantolaan lähes saman yleisömäärän kuin AC/DC toissakesänä.

– Noin 55 000 katsojaa on maksimi, minkä puisto vetää.

Kantolan konsertin kanssa samana viikonloppuna järjestetään Helsingissä Tuska-festivaali. Kettunen ei usko, että tapahtumat syövät toistensa suosiota.

– Tapahtumien kohderyhmä ei ole sama. Kerrankin myös saimme jättikonsertin Suomeen lauantaina.

Käytännön järjestelyt konsertin suhteen ovat yhä vahvasti ilmassa.

– Teimme edellisiin konsertteihin pääsylipun ostaneille kyselytutkimukset. Järjestelyjä parannetaan palautteen ja omien havaintojemme perusteella, Maritta Kettunen sanoo.

Turvallisuudesta vastaa ensi kesänäkin hämeenlinnalainen Local Crew. Turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen kertoo, että kehittämisen paikkoja löytyy alueelle pääsyssä ja sieltä poistumisessa. Ketosen mukaan järjestelyt ovat olleet toimivat yleisömassat huomioon ottaen.

– Ruuhkaa tulee suurissa tapahtumissa aina, mutta minkään ei pitäisi mennä ainakaan huonompaan suuntaan, Ketonen naurahtaa.

Maritta Kettunen kertoo, että Suomen päästyä Gunnareiden kiertuekartalle, Kantola oli selvä vaihtoehto tapahtumapaikaksi.

– Kantolalla ei oikeastaan ole kilpailijoita. Toista vastaavankokoista jättiareenaa ei ole. Meillä myös on todella hyvät kokemukset Kantolasta.

Aikaisempien konserttien kävijöille tehtyjen kyselyiden perusteella jättikonserteilla on selvä vaikutus aluetalouteen. AC/DC:n konserttivieraat jättivät kaupunkiin 6,7 miljoonaa euroa.

Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki sanoo, että paikallisten yrittäjien kanssa aletaan tehdä suunnitelmia tulevan konsertin tiimoilta tammikuussa.

– Toive on, että yritykset eivät lähtisi sooloilemaan, vaan olisivat yhteydessä meihin. Tapahtumaan liittyy niin paljon liikennejärjestelyjä ja aikataulutusta.

– Luulen, että nyt kaikki yrittäjät osaavat varautua siihen, että yleisö saapuu kaupunkiin hyvissä ajoin. Väki käy kaupoissa ja ravintoloissa.

VR:n kanssa on sovittu palaveri konserttipäivän lisäjunista.

Tawastia Groupin yrittäjä Karoliina Mäki-Kuutti kertoo, että Raatihuoneenkadun ravintoloitsijat järjestänevät yhteismarkkinointia.

– Meillä on hyvät kokemukset konserteista, asiakkaita on liikkeellä selvästi tavallista enemmän. Uskon, että Gunnarit vetää älyttömästi väkeä muualta Suomesta ja ulkomailta.

Tawastia Groupin omistama Emilia-hotelli on jo buukattu konserttipäivänä täyteen. HÄSA

Video: Youtube

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic