fbpx
Kanta-Häme

H-hetki on käsillä!

Megakonsertin h-hetki lähestyy ja tänä iltana Kantolassa rokataan AC/DC:n ärjyjen rytmien tahdissa.
 
LATAA HÄMEEN SANOMIEN AC/DC-ERIKOISLIITE TÄÄLTÄ! (PDF)
A
rtikkelin lopusta löydät linkit tapahtumapuiston ja lähialueen karttoihin
.
 
Vanajantien rakennustyömaa hiljenee hyvissä ajoin ennen konserttiväen saapumista, puoleen päivään mennessä, arvioi Linnan Infran vastaava mestari Perttu Ketola.
 
– Sitä ennen soratielle tehdään tiehöylällä viime hetken fiksaus ja viimeistellään liikennejärjestelyjä Live Nationin ohjeiden mukaisesti. 
 
Suoja-aitoja on jo pystytetty 300 metrin matkalle molemmin puolin tietä. Ajoradan höyläämisen lisäksi rakennustyömaan kaivantoja on täytetty.
 
– Ihan siltä varalta, jos joku sattumalta eksyy aidan väärälle puolelle, Ketola sanoo.
 
Autoilua Vanajantiellä on suositeltu välttämään, tai ainakin rajoittamaan minimiin. 
 
– Autoilija voi jämähtää mottiin pitkäksikin aikaa, kun liikennettä joudutaan pysäyttelemään. Tonteille saa toki ajaa, mutta se voi olla hidasta, Local Crew’n turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen muistuttaa.
 
Puusepänkadun päässä sijaitsevan konserttialueen pääportti aukeaa yleisölle kello 15. Kadunpätkä suljettiin moottoriliikenteeltä jo tiistai-iltana, ja puomien tarkoitus olla pystyssä keskiviikkoaamuna kello 8 mennessä.
 
– Puusepänkatu on Luukkaankadun ja Lautatarhankadun väliltä kokonaan kiinni. Pysäköintikielto on voimassa koko Kantolassa, paitsi konserttiväkeä kuljettavilta linja-autoilta.
 
Kantolassa olevien yritysten työntekijöiden, asiakkaiden ja vierailijoiden on luvattu pääsevän ajamaan tonteille kerrottuaan liikenteenohjaajille asiansa. 
 
Kriittisimmät hetket tungoksen suhteen ovat Live Nationin mukaan kello 23.30. Silloin koko konserttiväki nytkähtää liikkeelle keskustaan suuntaaville kävelyreiteille ja Visamäen pysäköintialueelle. Myös tapahtuman jälkeinen päivä aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin.
 
Osa Kantolan alueen yrityksistä sulkee ovensa konserttipäiväksi. Kantolan Autokatsastuksessa menopelejä tarkastetaan lyhennetyllä aukioloajalla.
 
– Teemme töitä kello 14 asti, jotta katsastuksessa käyneet pääsisivät paikalta ennen ison konserttiyleisön saapumista, Kausin Tarmo Pumpanen tarkentaa.
 
Hän arvioi, että konserttipäivästä on odotettavissa hiljainen katsastusten suhteen.
 
– Varmaan osa asiakkaista pelkää, ettei Kantolaan ja Kantolasta pääse ihmismassan vuoksi. Vasta tapahtuman jälkeen näkee, kuinka isoksi myyntitappio kipuaa.
 
Kantolan auto- ja mp-huolto puolestaan on auki normaalisti.
 
– Keskiviikoksi työlista on jo täynnä, torstaina sama juttu. Ei ole tarvinnut tehdä mitään poikkeusjärjestelyjä, eikä välttämättä ole tarvekaan, Jani Huumarsalo kertoo.
 
Hämeenlinnan kiipeilykeskuksessa on hyödynnetty megakonsertin mahdollisuuksia, kun kiikkumaan ei pääse.
 
Rebekka Paakkolan mukaan noin 200 neliömetrin patjalla on arviolta 50 konserttikävijällä tilaa majoittua.
 
Keskiviikkona ja torstaina kiipeilytoiminnalta suljettavan Hänkin majoituksen ehti testata jo Wanaja Festivaleilla töissä olleita.
 
– Varmuuden vuoksi meillä on valvojat omasta takaa, ettei juhlakansa käy kiikkumaan. HÄSA

Menot