Kanta-Häme

Haalarikamera voi tuoda pysäköinnintarkastajalle lisäturvaa – Hämeenlinnassa kameroista odotetaan lisää kokemuksia

Hämeenlinnassa odotetaan kokemuksia kameroista ennen lopullista hankintapäätöstä.
Väärin pysäköityjen autojen saamat pysäköintivirhelaput saavat toisinaan ihmiset jopa uhkailemaan pysäköinnintarkastajia.

Hyvinkäällä suunnitellaan pysäköinnintarkastajien varustamista haalarikameroilla. Syynä tähän on pysäköinnintarkastajien turvallisuus. Asiasta kertoi viime viikolla (23.11.) Aamuposti.

– Haalarikamerat esiteltiin toukokuussa valtakunnallisilla pysäköinninvalvontapäivillä Tampereella, kertoo Hämeenlinnan pysäköinti- ja aluetarkastaja Kari Raatikainen.

Raatikaisen mukaan Hämeenlinnassa odotellaan ensi keväänä samaisilla päivillä kameroiden käytöstä kuultavia kokemuksia ennen päätöksien tekemistä.

– Olin hieman yllättynyt kuullessani, että Hyvinkäällä kamerat aiotaan jo ottaa käyttöön.

Raatikaisen mielestä kamerat varmasti helpottavat pysäköinnintarkastajan työtä erilaisissa ongelmatilanteissa.

– Esimerkiksi jos on sana sanaa vastaan tai jos tilanne on uhkaava.

Kameran on huomattu toimivan myös hiljentävänä tekijänä. Ihmiset eivät anna tulla täyslaidallista huomatessaan olevansa kuvattavana.

Varsinaisia uhkaavia tilanteita hämeenlinnalaiset pysäköinnintarkastajat kohtaavat harvoin, mutta alatyylistä sanallista palautetta tulee päivittäin.

Mahdollisten uhkaavien tilanteiden varalta Hämeenlinnassa pysäköinnintarkastajat siirtyivät muutama vuosi sitten parityöskentelyyn. Tarkastajat ovat myös saaneet Poliisiammattikorkeakoulussa koulutusta tilanteissa toimimiseen.

– Parityöskentelyn myötä apua tällaisiin tilanteisiin on saatavissa aina. Ja tietenkin tarkastajalla on mahdollisuus väistää eli lähteä kylmän viileästi pois paikalta. HÄSA