Kanta-Häme Hämeenlinna

Hagelstam & Co:n intendentit arvioivat arvoesineitä Iittalassa

Intendentti Tuomas Rossi on muun muassa paikalla arvioimassa esineitä.

Perjantaina 4.9. tarjoutuu yleisölle mahdollisuus viedä Hämeenlinnassa esineitään asiantuntijoiden tunnistettavaksi sekä arvioitavaksi.

Hagelstam & Co:n intendentit Tuomas Rossi ja Thomas Luoma ovat paikalla Designmuseo Iittalassa kello 12–16. Rossin erikoisalaa ovat kotimainen taide, puukot, design, hopea, lasi ja keramiikka. Luoma puolestaan on erikoistunut taiteeseen, designiin, taidekäsitöihin ja militariaan.

Näytille voi tuoda 1–3 esinettä per henkilö.

Iittala Villagen sydämessä sijaitseva Designmuseo Iittala esittelee näyttelyissään pian 140-vuotiaan lasitehtaan historiaa.

Näyttelyistä laajin on perusnäyttely, joka esittelee Iittalan lasihistoriaa, kansainvälisesti tunnettuja taide-esineitä ja merkittäviä sarjatuotteita 1880-luvulta nykypäivään. Pääosassa perusnäyttelyssä ovat suomalaisen muotoilun kulta-aika ja silloin syntyneet Tapio Wirkkalan ja Timo Sarpanevan keskeiset teokset.

Museon yläkerran Pilli, kuuppa ja muotti -näyttely esittelee lasinpuhalluksen tärkeimpiä työkaluja ja tekniikoita.

Yläkerrassa on esillä myös kokoelma Hackmanin aterimia sekä Nuutajärven lasitehtaan Pro Arte -taide-esineitä, muun muassa Oiva Toikan suunnittelemia lasilintuja.

Perjantaina 4.9. museoon on vapaa pääsy kello 11–17.

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic