fbpx
Kanta-Häme

Hakalla ja Eero-Matti Auvisella kulkee Tehtiksen huumassa – "Jonkin sortin flow-tila syntyy vähän kuin itsestään"

HJS-kasvatti on pääpiirteittäin iloinen omasta Haka-kaudestaan.
HJS-lähtöinen Eero-Matti Auvinen (oik.) on pääpiirteittäin tyytyväinen kauteensa. Kuva: Juha Tamminen

Eero-Matti Auvinen oli tyytyväinen mies viime sunnuntaina pelatun Veikkausliigan kärkikamppailun jälkeen. Kuin varkain sarjataulukossa ylöspäin pitkin kesää hivuttautunut Valkeakosken Haka kukisti vakuuttavan esityksen jälkeen sarjaa johtavan Kuopion Palloseuran ja piti asemansa liigan kärkikolmikkoa jahtaavan ryhmän kärjessä.

Tehtaan kentän isännät ovat nyt seitsemän tappiottoman pelin putkessa ja tämä näkyy myös lehtereillä. KuPSia vastaan paikalla oli yli 2800 katsojaa.

– Meiltä kokonaisuudessaan tosi hyvä peli ja erittäin maistuvat pisteet. Totta kai vastustajallakin on aina omat tilanteensa, tällä kertaa tolppa pelasti meidät tuossa lopussa. Suomen kesäkin antoi jälleen parastaan, Auvinen naureskeli ottelun jälkeen ensimmäisen jakson hurjalle sadekuurolle, joka piiskasi Tehtaan kentän hetkeksi lähes uima-altaaksi.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti pelasi KuPSia vastaan tältä kaudelta itselleen tyypilliseen tapaan. Vasenjalkainen puolustaja avasi peliä monipuolisesti ja pelaaminen kolmen keskuspuolustajan vasemmalla reunalla mahdollistaa Auvisen pallollisen pelin vahvimman aseen, pitkät ja tarkasti kohteensa löytävät ristipallot.

Puolustussuuntaan liki 190-senttinen toppari katkoi rohkeasti eteenpäin eikä tainnut koko pelissä hävitä yhtään kaksinkamppailua.

Meneillään olevaa Veikkausliiga-kautta Auvinen kuvailee edellisiä kausia tasaisemmaksi.

– Kärki on tällä kaudella tosi tasainen, kuin myös koko liiga. Varsinkin keskikasti tuntuu tiukalta ja ero kärjen ja sitä jahtaavan porukan välillä on mielestäni kaventunut. Toki piste-eroa kärkikolmikkoon on vielä, mutta ainakin itselläni on tunne, että tällä kaudella mikä tahansa joukkue kykenee yllättämään kenet tahansa.

Mitaliehdokkaista Auvinen kehuu erityisesti sunnuntain vastustajaa, tappiosta huolimatta.

– Kokonaisuudessaan KuPS on ollut todella vahva, vaikka tänään joukkue oli ehkä kaikesta matkustamisesta hiukan väsynyt ja tunne oli, että he eivät aivan parhaimmillaan olleet. Myös Honka oli meitä vastaan todella vakuuttava. Mutta vaikea sanoa, hyvänä päivänä ennakkosuosikitkin voivat kaatua, niin kuin tänään nähtiin.

Teemu Tainion neljättä kautta valmentaman Hakan oma kausi on sujunut nousujohteisesti. Joukkueen pelaaminen on tällä kaudella entistä organisoidumpaa ja se pystyy hyödyntämään omia vahvuuksiaan entistä paremmin.

Merkittävänä syynä tähän ovat erittäin hyvin onnistuneet hankinnat, etunenässä Veikkausliigan maalipörssiä johtava Lee Erwin. Viimeisin taidonnäyte valkeakoskelaisten rekrytointiosaamisesta nähtiin aivan hiljattain, kun sunnuntain debyyttiottelunsa kahdella maalilla ratkaissut Elias Mastokangas siirtyi FC Interistä Hakaan.

– Kun pelataan hyvin, jonkin sortin flow-tila syntyy vähän kuin itsestään. Meillä on itseluottamus tällä hetkellä todella korkealla ja se näkyy mielestäni pelissämme selkeästi. Emme ole treenanneet mitään ihmeellistä, pre-seasonista lähtien ihan samalla kaavalla. Veikkaan, että tähän vireeseen isoimpana tekijänä on hyvä henki joukkueen sisällä sekä totta kai hyvät pelaajat, Auvinen avaa voittamisen kaavaa.

Joukkueen tavoitteita ei ole vielä asetettu uusiksi, vaikka sarjataulukko näyttää tällä hetkellä hyvältä.

– Kuuden sakkiin tähdätään ehdottomasti, siitä eteenpäin kaikki on sitten plussaa.

Omaan kauteensa 26-vuotias Auvinen on pääosin tyytyväinen.

– Pääpiirteittäin kyllä, on ollut hyviä pelejä ja sitten vähän heikompiakin. Hieman kuten joukkueellakin. Tänään oli itseltä taas hyvä peli, se tasaisuus pitäisi pystyä pitämään.

Menot