Kanta-Häme

Hakamäen kenttä olisi edullisin vaihtoehto

Janakkala. Janakkalan tekninen lautakunta esittää edelleen, että Turengin tuleva urheilukenttä sijoitettaisiin Hakamäen entisen sorakuopan alueelle. Lautakunta kokousti tiistaina.

Nyt on valmistunut kustannusvertailu kolmen eri sijoituspaikan välillä, ja Hakamäki-vaihtoehto osoittautui selvästi edullisempi kuin Ilveslinnan ja Kyterin vaihtoehdot.

Itse kentän rakentaminen maksaisi joka paikassa arviolta 1,47 miljoonaa euroa, mutta erityisesti katuyhteyksien kustannukset olisivat Hakamäessä selvästi edullisemmat kuin kahdessa muussa kohteessa.

Arvio päätyi siihen, että kokonaiskustannukset olisivat Hakamäessä 3,9 miljoonaa euroa, Ilveslinnan alueella 4,6 miljoonaa ja Kyterissä 4,7 miljoonaa euroa.

Seuraavaksi asiaa käsittelee kunnanhallitus, joka saa tietoonsa myös kuntalaiskyselyn tulokset. Tuo kysely päättyy 30. maaliskuuta kello 12.

Tekninen lautakunta otti kantaa Hakamäen puolesta jo tammikuussa, mutta sen jälkeen kunnanhallitus päätti, että ennen päätöksentekoa punnitaan vielä Ilveslinnan ja Kyterin vaihtoehdot. HÄSA

Päivän lehti

5.4.2020