Kanta-Häme

Hakamäen urheilupuisto palaamassa suunnitteluun yli 10 vuoden tauon jälkeen

Turengin Hakamäen urheilupuistosuunnitelma on palaamassa valmisteluun yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Toteutuessaan Hakamäki korvaisi Liinalammen kentän.

Hakamäkeen Hausjärventien varrelle voisi rakentaa yleisurheilukentän ja kaksi muuta kenttää sekä hiihtomaan. Tällaista suunnitelmaa esitellään tiistaina Janakkalan tekniselle lautakunnalle.

Hakamäen urheilupuisto on tarkoitus rakentaa entiselle soranottoalueelle. Valtuusto hyväksyi puiston hankesuunnitelman jo vuonna 2007, mutta suunnittelu ei sillä kertaa mennyt eteenpäin.

Kunta tilasi kuluvan vuoden kesäkuussa konsultilta yleissuunnitelman, jonka pohjana on tuo vuoden 2007 hankesuunnitelma. Kaikkia hankesuunnitelman sisältämiä kohteita ei kuitenkaan ole tarkoitus nyt viedä eteenpäin.

Tällainen vanhentunut kohde on esimerkiksi yksityinen jäähalli.

Jos yleisurheilukenttä rakennetaan Hakamäkeen, se korvaisi nykyisen Liinalammen kentän.

– Liinalammen alue on niin ahdas, ettei kenttää voi laajentaa 8-rataiseksi eikä sinne saada nykyaikaisia katsomotiloja, sanoo kaavasuunnittelija Piia Tuokko.

Yleisurheilukenttä olisi tarkoitus toteuttaa hankkeen ensimmäisessä vaiheessa, johon sisältyisivät myös sprinttilatu sekä katsomo- ja huoltorakenteet, pysäköintitilat ja kulkujärjestelyt.

Yleisurheilukentälle tulisi tuhannen hengen katsomo.

Hankkeen myöhempi, toinen vaihe sisältäisi hiihtomaan, tekonurmikentän ja kivituhkakentän.

 

Jotta urheilupuisto voitaisiin toteuttaa, alue tarvitsee asemakaavan.

– Mikäli tekninen lautakunta päättää, että asiassa edetään, alamme valmistella asemakaavaluonnosta, ja se olisi tulossa tekniseen lautakuntaan syksyn aikana, Piia Tuokko sanoo.

Kaavaehdotuksen arvioidaan valmistuvan maalis-toukokuussa ensi vuonna, ja valtuuston päätettäväksi uusi kaava ehtisi ensi kesä-syyskuussa.

Rahoituspäätöksiä urheilupuistosta ei ole. Tämän vuoden talousarviossa hankkeen suunnittelua ja huoltorakennusta varten on varattu 225 000 euroa. HÄSA

Päivän lehti

12.7.2020