Kanta-Häme

Hakamäkeen suunnitellaan kahdeksanrataista urheilukenttää – Koko urheilupuiston hinta-arvio on 5,2 miljoonaa euroa

Turengin uusi yleisurheilukenttä sijoitetaan tulevan urheilupuiston keskelle.
Hakamäen urheilupuisto korvaisi Turengin Liinalammen urheilukentän, joka on jo pitkään ollut kunnostuksen tarpeessa. Arkistokuva.

Turengin Hakamäen urheilupuistosta on valmistunut yleissuunnitelma. Sen keskeisenä osana on uusi kahdeksanratainen yleisurheilukenttä, joka korvaa tulevaisuudessa nykyisen Liinalammen kentän.

Klikkaa kuva isommaksi.

Janakkalan tekninen lautakunta hyväksyi urheilupuiston yleissuunnitelman kokouksessaan tiistaina.

Konsulttiyhtiön tekemän kustannusarvion mukaan koko hanke maksaisi 5,2 miljoonaa euroa. Yleisurheilukentän osuus siitä olisi 1,5 miljoonaa euroa.

 

Kunnan alustavassa taloussuunnitelmassa uutta urheilukenttää varten on varattu 1,5 miljoonaa euroa vuosille 2021–2022.

Pelkkä kenttä ei kuitenkaan riitä, vaan lisäksi pitää muun muassa parannella Tykkivajantien ja Hausjärventien liittymää, rakentaa katettu katsomo yleisö-, huolto- ja sosiaalitiloineen, rakentaa pysäköintipaikat sekä huolehtia pohjavedensuojauksesta ja maisemoinnista.

Liikuntapäällikkö Inkeri Jortikka toivoo, että urheilupuisto voitaisiin rakentaa kahdessa vaiheessa niin kuin WSP:n suunnitelmassakin on esitetty. Ykkösvaiheen kustannusarvio on yhteensä 4,1 miljoonaa euroa.

Kakkosvaiheessa on tarkoitus toteuttaa kivituhkakenttä, sprinttilatu ja hiihtomaa. Niiden arvioitu hinta on 1,1 miljoonaa euroa.

 

Uusi kenttä halutaan, koska nykyinen Liinalammen kenttä ei kuusirataisena sovellu kilpailukäyttöön. Se on lisäksi perusparannuksen tarpeessa. Urheiluväki on jo pitkään toivonut kentän korjaamista, kuten oheisessa uutisessa kerrotaan.

Kenttää ei kuitenkaan kannata peruskorjata, sillä sitä ei voi laajentaa kahdeksanrataiseksi eikä siihen pysty myöskään rakentamaan kunnon katsomoa.

Lisäksi Liinalammen kenttä on rakennettu savimaalle. Kentän pohjaa pitäisi vahvistaa ja nostaa nykyisestä tasosta, jotta se ei routisi.

Hakamäen urheilupuiston asemakaavatyö on aloitettu tänä syksynä. Kaavaluonnos on tarkoitus saada nähtäville ensi vuoden alkupuolella ja kaava hyväksytyksi ensi syksynä. HÄSA