Kanta-Häme

Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen Löyttymäen koulun lakkauttamisesta

Hämeenlinnan hallinto-oikeudelta on vihdoin tullut päätös valituksesta, joka koski Löyttymäen koulun lakkauttamista. Hallinto-oikeus hylkäsi kyläläisten tekemän valituksen. Valittajia oli kaiken kaikkiaan yhdeksän.

Janakkalan valtuusto teki lakkauttamispäätöksen huhtikuussa 2013, ja koulun toiminta loppui viime vuoden kevätlukukauden jälkeen.

Välipäätös jo viime vuonna

Valittajat vaativat päätöksen kumoamista ja päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä.

Täytäntöönpanon osalta hallinto-oikeus hylkäsi vaatimuksen jo viime vuonna, ja samoin teki korkein hallinto-oikeus, jonne kyläläiset valittivat Hämeenlinnan hallinto-oikeuden välipäätöksestä.

Kyläläiset perustelivat valitustaan monilla seikoilla. Kunta ei heidän mielestään tiedottanut asiasta riittävästi eikä huolehtinut osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien järjestämisestä. Päätös on heidän mielestään syntynyt virheellisessä järjestyksessä, koska osa kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenistä oli heidän mielestään esteellisiä. Lisäksi valmistelu oli valittajien mielestä puutteellista ja virheellistä.

Ei esteellisyyttä päätöksenteossa

Hallinto-oikeus oli kaikista näistä asioista eri mieltä. Asiasta oli sen mukaan tiedotettu riittävästi, eivätkä päätöksentekijät olleet esteellisiä.

Valittajat vetosivat myös siihen, ettei kunnanvaltuuston päätöksiin voinut luottaa. Valtuusto oli aiemmin myöntänyt koululle rahoituksen kevätlukukauden 2014 loppuun saakka, mutta silti valtuusto päätti myöhemmin lakkauttaa koulun jo vuonna 2013.

Tähän oikeus totesi, että valtuusto ei lähtökohtaisesti ole sidottu omiin tai edeltäjiensä aiempiin päätöksiin, vaan se voi ottaa jo kertaalleen päätetyn asian uudelleen käsiteltäväkseen. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic