fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen Tiiriöön suunnitelluista päihdeasunnoista – Toivontielle etsitään ehkä silti väliaikaista korvaajaa

Hallinto-oikeuden ratkaisun mukaan lautakunnan hyväksymä kaava on lainmukainen, eikä sitä voi kumota sillä perusteella, että valittaja vastustaa sitä.
Päihdeasuntoja on suunniteltu Tiiriöön Pikku-Parolantie 5:n tontille. Arkistokuva Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt Tiiriöön suunniteltujen päihdeasuntojen kaavasta tehdyn valituksen.

Hämeenlinnan kaupunki on suunnitellut päihdeongelmista kärsiville henkilöille tarkoitettujen asuntojen rakentamista Tiiriöön Pikku-Parolantien varteen. Ne korvaisivat huonokuntoiset Toivontien päihdeasunnot.

Naapurikiinteistö teki valituksen

Päihdeasuntoja koskeva kaavamuutos hyväksyttiin kaupunkirakennelautakunnassa viime vuoden elokuussa. Naapuritontilla toimiva Kiinteistö oy Tiiriön Talliosake valitti kaavasta hallinto-oikeuteen.

Valitusta perusteltiin muun muassa päihdeasuntojen aiheuttamilla mahdollisilla häiriöillä ja ilkivallalla. Samoin perusteena oli se, että talliosakeyhtiön tontilla ja sen läheisyydessä on runsaasti raskasta liikennettä, josta voisi aiheutua vaaraa asuntolan asukkaille.

Hallinto-oikeuden ratkaisun mukaan lautakunnan hyväksymä kaava on lainmukainen, eikä sitä voi kumota sillä perusteella, että valittaja vastustaa sitä.

Hämeenlinnan sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Paasikoski-Junninen kertoo, että tavoitteena on nyt päästä etenemään asiassa mahdollisimman pian.

– Toivontien asunnot on tarkoitus saada pois käytöstä jo ennen uuden kokonaisuuden valmistumista. Parhaillaan etsitään väliaikaisratkaisua.

Ensin katto pään päälle

Tiiriöön on suunniteltu 20 päihdeasunnon kokonaisuutta tukipalveluineen. Osa asunnoista voisi toimia ns. kriisiasuntoina äkillisten tilanteiden varalle.

Paasikoski-Junnilan mukaan Hämeenlinnassa noudatetaan asunto ensin -periaatetta, eli esimerkiksi päihdeongelmaisille henkilöille järjestetään ensin katto pään päälle ja sen jälkeen hoidetaan muuta tilannetta. HÄSA

Lue myösNaapurit eivät toivota Toivontien päihdeongelmaisia tervetulleiksi Kilttiin – Kaava tehdään silti (10.5.2020)

Menot