Kanta-Häme

Hallinto-oikeus kumosi Lulu Ranteen hyllytyksen

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston 13.6.2016 tekemän päätöksen Lulu Ranteen (ps.) hyllyttämisestä luottamustehtävistä.

Hallinto-oikeus toteaa torstaina antamassaan päätöksessä, että päätös Ranteen hyllyttämisestä oli tehty virheellisessä järjestyksessä esteellisyyden perusteella.

Hallinto-oikeuden mukaan esteellisyys syntyi, kun kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toiminut Iisakki Kiemunki (sd.) osallistui 25.4.2016 kaupunginhallituksen kokoukseen, jossa käsiteltiin Ranteen luottamustoimesta pidättämistä. Hallinto-oikeuden mukaan luottamus Kiemungin puolueettomuuteen oli vaarantunut, sillä Kiemungin ja Ranteen välillä oli ollut jo aikaisemmin poliittiseen toimintaan liittyviä erimielisyyksiä. Erimielisyyksiin liittyen Kiemunki on saanut sakkorangaistuksen (Lulu Ranteen) yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Kaupunginhallituksen kokouksen aikaan oli vireillä Kiemungin saaman tuomion jatkokäsittely.

Hallinto-oikeuden päätökseen ei vaikuttanut se, että Kiemunki kertoi hallinto-oikeudelle jäävänneensä itsensä hyllytysasian jatkokäsittelystä sen jälkeen, kun oli tuotu esiin epäilys hänen jääviydestään.

Hallinto-oikeus päätti, että toisin kuin Lulu Ranne valituksessaan vaati, valtuutettu Pasi Vesala (sd.) ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo eivät olleet jäävejä hyllytyksen käsittelyssä.

Hallinto-oikeus velvoittaa Hämeenlinnan kaupungin suorittamaan Lulu Ranteelle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista 1 977,80 euroa. Hallinto-oikeus hylkäsi Ranteen korvausvaatimuksen asiamiehen käyttämisestä esitutkinnassa syntyneiden kulujen osalta. Hallinto-oikeus ei ottanut kantaa Ranteen vaatimukseen hyllytyksen vuoksi menetettyjen luottamushenkilöpalkkioiden korvaamisesta.

Ranne toteaa perjantaina lähettämässään tiedotteessa prosessin osoittavan osaltaan, että Hämeenlinnan kaupungin johtaminen ja päätöksenteko tarvitsevat perusteellisen remontin. HÄSA

 

Artikkelia korjattu 10.3. klo 14:25: Korjattu syy hyllytyksen käsittelyn virheellisestä järjestyksestä ja esteellisyyden syntymisestä.

 

 

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic