Kanta-Häme

Hallitus kumosi Ruununmylly-päätöksen

Uusi tilaisuus päättää Ruununmyllyn päiväkoti- ja koulutiloista on jälleen tarjolla lasten ja nuorten lautakunnalle.

Se on käsitellyt jo useaan otteeseen Ruununmyllyn päiväkodin peruskorjausta. Lautakunnan enemmistö päätti viimeksi tammikuun puolivälissä, että huonosta sisäilmasta kärsinyt päiväkoti peruskorjataan edelleen päiväkodiksi.

Läheisissä rivitaloissa koulua käyville luokille esitettiin uudisrakennusta koulun yhteyteen. Päätöstä perusteltiin sillä, että näin lapsille syntyy ehyt polku päiväkodista kouluun.

Kaupunginhallitus käytti viikko sitten otto-oikeutta päätökseen. Tällä viikolla se päätti kumota lanulan Ruununmylly-päätöksen ja palauttaa sen takaisin lautakuntaan.

Tosin kumoamista perusteltiin sillä, ettei lautakunnalla olisi ollut tietoa mahdollisuudesta peruskorjata lisää päiväkotipaikkoja Kutalantielle entisen elintarvikelaboratorion tiloihin.

Se sisältyi kuitenkin tuolloin tilaajajohtaja Markku Rimpelän pohjaesitykseen, jonka lautakunta äänesti kumoon äänin 8-3.

Palapeli

Ruununmyllyn päiväkodissa on 120 paikkaa, jotka Rimpelän alkuperäisessä esityksessä korvattaisiin niin, että Siirin päiväkodissa olisi 60 paikkaa ja Kutalan tiloihin peruskorjattaisiin 80 paikkaa. Tällöin syntyisi 20 uutta päivähoitopaikkaa.

Jos Ruununmyllyn päiväkoti korjattaisiin koulutiloiksi, voitaisiin luopua rivitalokoulusta, josta maksetaan vuokraa yli 200 000 euroa vuodesta. Siirin päiväkoti vapautuu loppukesästä, sillä sitä ylläpitävä yksityinen yritys on irtisanonut vuokrasopimuksen.

Siirin päiväkoti on suunniteltu yhteistyössä paikallisen Rauhanyhdistyksen kanssa alunperin päiväkodiksi, jota yhdistys voi käyttää iltaisin ja viikonloppuisin. Se valmistui vuonna 2012.

Tilasta on kymmenen vuoden vuokrasopimus. Vuokraa maksetaan reilut 140 000 euroa vuodessa. (HäSa)