Kanta-Häme

Hallitus pyysi anteeksi Korvelta

Riihimäen kaupunginhallitus on poistanut opettaja Antti Korvelle viime vuonna antamansa kirjallisen varoituksen ja pahoitellut virhettään.

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen ilmoitti kaupungille jo syyskuussa, että kaupungin antama varoitus on loukannut opettajan sananvapautta.

Varoitus annettiin Antti Korven paikallislehdessä julkaistusta mielipidekirjoituksesta.

Antti Korven kanssa käydyissä neuvotteluissa kaupunki ja Korpi ovat sopineet sananvapauden loukkaamisen perusteella maksettavasta korvauksesta, jota ei kerrota julkisuuteen.

Kasvatus- ja opetustoimen johtaja Esa Santakallio ja kaupunginlakimies Hannu Tuominen ovat esittäneet Antti Korvelle henkilökohtaisen pahoittelunsa. Kaupunginhallitus antoi varoituksen heidän aloitteestaan.

Oikeusasiamies Petri Jääskeläisen mukaan varoituksen antamisella on loukattu opettajalle kuuluvaa perus- ja ihmisoikeutena turvattua sananvapautta ja menetelty siten Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10 artiklan ja perustuslain 12 pykälän vastaisesti.

Jääskeläinen antoi kasvatus- ja opetustoimenjohtajalle ja kaupunginlakimiehelle vastaisen varalle huomautuksen luokanopettajan sananvapauden loukkaamisesta. (HäSa)

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic