Kanta-Häme

Halpa bussivuoro Helsinkiin lakkautetaan

Halpabussilla ei enää pitkään pääse Hämeenlinnasta Helsinkiin. Eureninkadun pysäkillä poikennut Porista Helsinkiin kulkenut OnniExpressin vuoro lopetetaan 13. maaliskuuta.

Vuoroa liikennöineen Keskimatkojen toimitusjohtaja Petteri Keskinen kertoo, että tammikuun puolivälissä uutena aloittanut linja ei ole vastannut odotuksia. Hämeenlinnasta on linja-autoon noussut muutamia matkustajia, mutta ongelmat ovat olleet Tampereella.

– Linja ei ole saanut ottaa matkustajia kyytiin Tampereelta Helsinkiin, vaikka pysäkkejä on useita. Tämän otto- ja jättörajoituksen lisäksi isot liikennöitsijät ovat valittaneet Hämeenlinnassa pysähtyvistä vuoroista jatkuvasti Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, perustelee Petteri Keskinen.

Linja-autolla kulkijoista kilpailu on kiristynyt ja edessä voi olla Keskisen mukaan isojakin uutisia.

– Suuret liikennöitsijät ovat vasta nyt heränneet hintakilpailuun ja laskevat hintoja tasolle, jonka kanssa meidän on jo turha kilpailla. Suurilla yhtiöillä on vielä kolme, neljä vuotta tukenaan liikenneministeriön myöntämien liikennöintivuorojen suoja, jonka lisäksi ne voivat kuljettaa myös paketteja.

Linja-autolla pääsee usean liikennöitsijän pikavuoroilla Hämeenlinnasta edelleen sekä Tampereelle että Helsinkiin, mutta halpalippuja ei juuri työmatkaliikenteen aikaan ole tarjolla. Toinen halpabussiyhtiö, Onnibus, lopetti Hämeenlinnassa pysähtymisen jo pari vuotta sitten.

Porilainen OnniExpress-ketjuun kuuluva Keskimatkat jatkaa Porin ja Turun välistä liikennöintiä ja kehittää jatkossa voimakkaasti matkailijaliikennöintiä niin Lappiin kuin Porista Turun kautta Tallinnaan ja Pärnuun. (HäSa)

 

 

 

 

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic