Kanta-Häme

Halpabussi pysähtyy Eureninkadulla

Hämeenlinnasta pääsee vuodenvaihteesta alkaen arkiaamuisin Helsinkiin OnniExpressin halpabussilla. Tampereen suuntaan sama vuoro ajaa iltapäivisin.

– Maanantaista perjantaihin Porista kello 5.55 lähtevä bussimme ajaa Eureninkadun pysäkin kautta. Aikataulun mukaan olemme Hämeenlinnan kohdalla kello 8.43 ja Helsingissä kello 10, kertoo porilaisen OnniExpress Keskimatkat oy:n toimitusjohtaja Petteri Keskinen.

Hän ajoi itse perjantaina vuoron Porista Helsinkiin ja takaisin.

Keskinen on erittäin tyytyväinen, että Helsingin ja Tampereen väliseen halpabussiliikenteeseen on saatu sovitettua pysähtymispaikaksi myös Hämeenlinna, vaikka se on neuvotteluja vaatinutkin.

– Hämeenlinnan kaupunki ehdotti, että vuoromme kiertäisi linja-autoaseman kautta, mutta meille sopii paremmin Eureninkadun pikavuoropysäkki.

Myös Tampereelle Eureninkadulta

Petteri Keskisen mukaan olisi luonnollisesti parempi, että kaupungin kohdalla olisi pysäkki myös Tampereen suuntaan. Hän kertoo itse kuitenkin varmistaneensa, että myös Tampereelle ja mahdollisesti edelleen Poriin matkustavat voi ottaa kyytiin ilman viivytyksiä Eureninkadulta.

Keskimatkojen OnniExpress nousee etelän suunnasta moottoritien keskustan rampista Kaivokadulle.

Bussi jatkaa Kauppakeskus Goodmanin kiertäen Turuntien ja Eureninkadun kautta Paasikiventielle sekä edelleen Goodmanin eteläpuolisesta uudesta rampista kohti Tamperetta.

Helsingistä OnniExpress lähtee arkisin Hämeenlinnan ja Tampereen kautta kohti Poria kello 13.55. Hämeenlinnassa aikataulun mukainen pysähdys on kello 15.10.

Sunnuntaisin Katajanokalle

Keskimatkat aloittaa viikon päästä 11. tammikuuta uuden sunnuntaivuoron Porista Tampereen ja Hämeenlinnan kautta Helsingin Katajanokalle.

– Uskomme, että suora yhteys Viking Linen Tallinnan-laivoille palvelee hyvin myös Hämeenlinnan seudun asiakkaita, sanoo toimitusjohtaja Petteri Keskinen.

Keskinen kuvaa OnniExpressin hinnoittelua yhdellä sanalla:

– Se on halpa.

Yleensä halpabussien halvimmat liput voi ostaa pelkästään internetin kautta.

Toimitusjohtaja Keskinen kuitenkin vakuuttaa, että myöskään bussiin noustessaan matkansa maksavia ei rokoteta kohtuuttomasti.

– Käteinen ja kaikki maksuvälineet kelpaavat.

Porista sunnuntai-iltapäivisin kello 14.45 lähtevä OnniExpress on Hämeenlinnan Eureninkadulla kello 17.25 ja saapuu Helsingin Katajanokalle kello 19.05. Paluumatkalle vuoro lähtee kello 19.50 ja saapuu ja jatkaa Hämeenlinnasta kohti Tamperetta kello 21.45.

– Tämä on ensimmäinen halpabussivuoro, jolle on myönnetty oikeus käyttää Tampereen linja-autoasemaa reitillä Tampere–Helsinki–Tampere, huomauttaa OnniExpress Keskimatkojen Petteri Keskinen.

Kiista nimestä Onnibussin kanssa

Kolmen kotimaisen bussiyhtiön yhteenliittymää, OnniExpressiä ei pidä sekoittaa ulkomaalaisessa omistuksessa olevaan Onnibussiin, jonka punaiset halpabussit liikennöivät Hämeenlinnan kautta Lahden ja Turun välillä.

Onnibus ja OnniExpress ovat kiistelleet jo jonkin aikaa onni-sanan käytöstä.

Markkinaoikeus päätti viime kesänä, että OnniExpress saa käyttää nimeään jatkossakin. Markkinaoikeuden mukaan bussiyhtiöiden nimet on mahdollista sekoittaa keskenään, mutta nimen muuttaminen aiheuttaisi todennäköisesti kohtuutonta haittaa OnniExpressille. (HäSa)