Kanta-Häme

Haluaako Weekend Festival todella Kantolaan?

Maanantaina Helsingin Kyläsaaressa järjestettävän konemusiikkifestivaalin Weekendin järjestäjät ilmoittivat, että Helsingin ympäristöviraston aikarajoitukset saattavat ajaa festivaalin ulos kaupungista. Ylex-radiokanava uutisoi maanantaina verkkosivuillaan, että Kantolan tapahtumapuisto olisi yksi vaihtoehto, jos festivaali siirtyisi muualle.

Onko Kantolan tapahtumapuiston kanssa käyty keskusteluja, Weekend-festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom?

– Olemme ilolla ottaneet vastaan Kantolan alueen kiinnostuksen Weekend-festivaalia kohtaan. Toki me olemme aikoinaan käyneet tutustumassa Kantolaan, myös AC/DC-konsertissa. Alue on järjestäjille tuttu.

– Jos ajaudumme Helsingin kanssa tilanteeseen, jossa Weekend jouduttaisiin siirtämään, niin Kantola olisi hyvinkin varteenotettava vaihtoehto, mutta muiden joukossa.

Haluatteko todella siirtyä pääkaupunkiseudulta pois?

– Todellinen halu syntyy siitä, jos on pakko. Helsinki on muuten hyvä paikka.

Onko ulostulo Helsingin viranomaisten julkista painostusta?

– Ei tämä ole painostusta, mutta yleisö alkoi ihmetellä, miksi festivaali on tunnilla lyhyempi kuin aiemmin. Kertomus määriteltiin tällaiseen muotoon, koska yleisö alkaa muuten äänestää jaloillaan.

Ovatko Weekendin järjestäjät olleet maanantain jälkeen yhteydessä Kantolasta, Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki?

– Ei olla oltu puolin tai toisin. Weekendin järjestäjillä on festivaali edessä, joten suotakoon heille työrauha. Kantola antaa kyllä teknisesti tapahtumaan myöten, kunhan aikataulut sopivat.

Kuinka monen järjestäjän kanssa Kantolassa on käyty keskusteluja?

– Siis tapahtumien ja festivaalien? Kaikkiaan noin kolmisenkymmenen, mutta tässä puhutaan useammasta vuodesta.

Miten moni on ikään kuin julkistuksia vailla?

– Sitä en voi sanoa, koska järjestäjä tekee julkistukset. Me olemme vain tilojen tarjoaja. Julkistuksia voi varmaan odottaa alkusyksystä. HÄSA

Päivän lehti

7.4.2020