Kanta-Häme Padasjoki

Hämäläinen tofu pyrkii lautaselle, kasvisbuumi piti tehtaan pyörimässä myös koronakevään ajan

Jouni Partonen toimi yli 20 vuotta K-kauppiaana ennen tofutehtailijaksi ryhtymistään. Kuva: Tomi Vesaharju

Harva osaa yhdistää pienen hämäläiskunnan ja tofun. Päijänteen länsirannalla sijaitseva Padasjoki saattaa kuitenkin tulevaisuudessa olla tunnettu soijapaputuotteistaan. Taulun teollisuusalueella sijaitsee entinen kotitalouskoulu, jonka tiloissa on valmistettu jo yli 10 vuoden ajan tofua. Nykyinen yrittäjä Jouni Partonen on asialla kolmatta vuotta, sillä hän osti kiinalaisomistuksessa olleen tehtaan yhtiökumppaninsa kanssa vuonna 2018. – Hyvin pian kävi selväksi,…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Hämeen Sanomien jutut.

Menot