fbpx
Kanta-Häme

Hämäläiset innostuivat rahapeleistä

Hämäläiset ovat tämän vuoden puolella innostuneet työntämään kolikkoja peliautomaatteihin.

Raha-automaattiyhdistyksen mukaan automaattipelejä pelattiin lähes kaikkialla Kanta-Hämeessä vuoden ensimmäisten kuuden kuukauden aikana enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana aikana. Mukaan ei ole laskettu internetin kautta pelattuja euroja.

Eniten pelattiin Forssassa, jossa alkuvuoden aikana pelattiin 123 euroa jokaista asukasta kohti. Nousua viime vuodesta on yli neljä euroa. Seuraavaksi eniten pelattiin Riihimäellä (81 euroa per asukas) ja Humppilassa (76 euroa).

Forssan pelimääriin voivat vaikuttaa kaupungissa valtatieden taukopaikoilla olevat suositut pelikoneet.

Pelaaminen on vähentynyt maakunnan paikkakunnista ainoastaan Riihimäellä, Janakkalassa ja Lopella. Muulla se on lisääntynyt jonkin verran.

Suomalainen pelasi alkuvuonna 61 euroa

Suomessa pelattiin raha-automaatteja tammi-kesäkuussa keskimäärin 61 eurolla asukasta kohden. Määrässä on kasvua viime vuoteen noin puolen euron verran.

Eniten pelattiin viime vuoden tapaan Virolahdella, jossa automaatteihin sujahti noin 155 euroa asukasta kohden. Toiseksi ahkerimmin pelattiin Pertunmaalla (124 euroa) ja kolmanneksi eniten Forssassa.

Luvuissa korostuvat matkailupaikkakunnat sekä isojen liikenneväylien varrella olevat paikkakunnat.

Tänä vuonna RAY avustaa järjestöjä yhteensä yli 413 miljoonalla eurolla.

Kanta-Hämeen maakunnan alueelle myönnettiin tänä vuonna avustuksia yhteensä 2 955 000 euroa. Isoin tuensaaja oli Hämeenlinnan Seudun Nuorisoasunnot ry, joka sai nuorisoasuntojen perustamiseen ja nuorten asumisopastukseen 1 059 000 euroa. (HäSa)

Menot