Kanta-Häme

Häme ei hiljentynyt joulupäivänäkään

Hämeen poliisille riitti myös joulupäivänä tehtäviä sekä liikenteessä että anastusrintamalla. Poliisin tiedotteen mukaan tehtävät sijoittuivat suurimmaksi osaksi Lahden seudulle.

Aamupäivällä poliisipartio pysäytti Lahden keskustassa henkilöauton, jota kuljetti 19-vuotias nuori nainen. Puhalluskoe osoitti nollaa, mutta huumepikatesti positiivista tulosta amfetamiinille.

Naisella ei ollut myöskään ajo-oikeutta ja tämä oli hänen 11:s ajo-oikeudetta ajonsa vuoden aikana.

Epäilty käytettin verikokeessa, jonka jälkeen hänet vapautettiin. Poliisi kirjasi rikosilmoituksen rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Etsintäkuulutettu löytyi Lahdesta

Iltapäivällä poliisipartio pysäytti henkilöauton eteläisessä Lahdessa. Autoa kuljetti noin 30-vuotias mies, jonka huumepikatesti näytti positiivista tulosta. Ajo-oikeus puuttui myös tältä kuljettajalta.

Ajoneuvosta oli määräaikaiskatsastus suorittamatta ja ajoneuvovero maksamatta. Rikosnimikkeitä ilmoitukseen tuli iso liuta: rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, huumausaineen käyttörikos, ajoneuvorikkomus ja ajoneuvoverorikkomus.

Autossa oli matkustajana samanikäinen nainen, jonka hallusta löytyi lähistöllä sijaitsevasta kauppaliikkeestä anastettua omaisuutta. Tavarat otettiin poliisin haltuun kauppaan palauttamista varten. Nainen oli lisäksi etsintäkuulutettu aiemmista rötöksistä. Hänen asiansa selvittelyä jatketiin Lahden pääpoliisiasemalla.

Bensalasku jätettiin maksamatta

Iltapäivällä poliisi sai ilmoituksen Hennalan alueella sijaitsevalta huoltamolta, että siellä henkilöautoon tankattin bensaa, mutta lasku jätettiin maksamatta.

Poliisipartio sai näköhavainnon kyseiseen autoon Liipolan alueella. Auto kääntyi Pihtikadulle umpiperään ja autosta lähti juosten karkuun mies ja nainen. Poliisipartio nappasi kaksikon kiinni ja alustavassa puhuttelussa he myönsivätkin bensiinin anastuksen. Syyksi mies ilmoitti yksinkertaisesti rahapulan.

Auton rekisterikilpeä oli teippien avulla muunneltu.

Noin 40-vuotiasta miestä epäillään varkaudesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja noin 30-vuotiasta naista varkaudesta.

Naiset anastivat olutta ja kosmetiikkaa

Myymälänäpistelijöitä saatiin kiinni kaksin kappalein päivän aikana. Toinen Riihimäeltä ja toinen Lahdesta.

Molemmissa tapauksissa tekijät olivat noin 20-vuotiaita naisia. Toinen anasti 18 olutta ja toinen kosmetiikkaa. Sakot tulivat molemmille huomattavasti kalliimmaksi kuin anastetun tavaran arvo.