Kanta-Häme

Häme juhli Sanni Grahn-Laasosta

Forssalainen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen nousi Lahden puoluekokouksessa kokoomuksen varapuheenjohtajaksi.

Grahn-Laasonen sai puoluekokouksen äänestyksessä 602 ääntä, kun yhteensä ääniä annettiin 757. Hän nousi Alexander Stubbin ohella uutena jäsenenä puolueensa puheenjohtajistoon.

Kokoomuksen muina varapuheenjohtajina jatkavat kansanedustaja Anne-Mari Virolainen Liedosta ja kansanedustaja Janne Sankelo Kauhavalta.

Sanni Grahn-Laasonen ottaa uuden tehtävänsä vastaan innostuneena.

– Vastuu kasvaa ja saamani luottamus tuntuu erittäin hyvältä.

Erityisen onnellinen Grahn-Laasonen oli Hämeen kokoomuspiiriltä saamastaan täydestä tuesta. Hän kiirehti puoluekokouksen viimeisestä tiedotustilaisuudesta kiittämään laajaa hämäläistä tukijoukkoaan.

Zyskowicz takana

Grahn-Laasosen takana on myös pitkäaikainen kokoomusvaikuttaja, helsinkiläinen kansanedustaja Ben Zyskowicz.

Zyskowich kehuu vuolaasti Grahn-Laasosta ja arvioi epäsuorasti myös hänen jatkomahdollisuuksiaan ministerinpaikkoja täytettäessä.

– Sanni oli merkittävällä tavalla vaikuttamassa siihen, että kokoomus sai Forssassa historiallisen vaalivoiton viime kunnallisvaaleissa. Hän on saavuttanut myös eduskuntaryhmässä erittäin arvostetun aseman.

Varapuheenjohtajan paikka on Zyskowiczin mukaan merkittävä edistysaskel, joka ei todennäköisesti jää viimeiseksi.

– Puolueen johtotehtävissä toimivat henkilöt kuuluvat niihin, joista ministerit valitaan, sanoo Zyskowicz, vaikka ei haluakaan suoraan arvioida, milloin Grahn-Laasosesta voi aikaisintaan tulla ministeri.

Zyskowiczin mukaan varapuheenjohtajan tehtävää ei pidä yhtään aliarvioida.

– Sanni pääsee jo nyt osallistumaan kokoomuksen ministeriryhmän työskentelyyn, jos ja kun uusi puheenjohtaja pitää kiinni vakiintuneesta käytännöstä, Ben Zyskowicz huomauttaa.

”Olen käytettävissä”

Sanni Grahn-Laasonen suhtautuu itse hyvin pidättyväisesti ministeriarvioihin ja vetoaa siihen, että nyt hän on äärimmäisen innostunut varapuheenjohtajan tehtävästä.

– Annetaan Alexille aikaa.

Grahn-Laasonen ei kuitenkaan sulje mitään pois, ei myöskään ministerintehtäviä.

– Olen käytettävissä kaikkiin tehtäviin, joihin uusi puheenjohtaja toivoo minun tarttuvan.

Kokoomuksen uusi puheenjohtajisto ei ole vielä ehtinyt miettiä työnjakoaan.

Sanni Grahn-Laasonen sanoo, että hänen erikoistumisaluettaan voisivat olla esimerkiksi työelämän kysymykset, muun muassa työn ja perhe-elämän yhdistämiseen liittyvät asiat.

Työmäärän lisääntymistä uudessa tehtävässään Sanni Grahn-Laasonen ei osaa vielä arvioida.

– Maanantaina olen Forssan kaupunginvaltuustossa, kertoo Grahn-Laasonen ja kiittää nuorena perheenäitinä tukijoukkojaan.

Sanni Grahn-Laasonen tuntee Alexander Stubbin hyvin toimittuaan hänen lehdistöavustajanaan vajaat kaksi vuotta ulkoministeriössä edellisellä hallituskaudella.

– Hän lisää tulevaisuudenuskoa Suomessa. Taloustilanteesta ja sen vaatimista rakenneuudistuksista huolimatta mennään eteenpäin, mikä on ainoa suunta.

Stubbin julistama uusi politiikan tekemisen tapa saa Grahn-Laasoselta täyden tuen. Siihen kuuluu muun muassa se, että jokainen saa olla aidosti oma itsensä.

– Haluamme luoda uskoa tulevaisuuteen myös Hämeessä. Tämä kokous antoi valtavasti innostusta, että Suomessa pystytään yhdessä ihan mihin vaan. (HäSa)