fbpx
Kanta-Häme

Häme-päivä käynnistää tapahtumaviikon

Häme-päivää vietetään tänä kesänä Humppilassa lauantaina 12. heinäkuuta. Siitä käynnistyy tapahtumientäyteinen viikko, jonka aikana voi tutustua muun muassa pitäjän moniin ainutlaatuisiin kulttuurikohteisiin.

Häme-päivässä Humppilan lasitehtaan alue täyttyy paikallisista musiikin taitajista ja kauppa-alueen ravintolat ovat kehitelleet omia ruokalistojaan hämäläisestä pitopöydästä kansainvälisiin makuihin.

Kulttuuritarjontaa laajentavat lukuisat muut kohteet Humppilassa. Kauppilan talonpoikaistilalla on Tammelan artesaaniopiskelijoiden näyttely ja Talvisen työläismökillä karstataan ja kehrätään villaa entisaikojen tapaan.

Häme-päivästä käynnistyvät Uniikki-viikon tapahtumat alkavat varsinaisesti sunnuntaina 13.7. ja päättyvät juhlakonserttiin Ateljé Heljässä sunnuntaina 20.7. kello 19. Viikon aikana ateljeet ja näyttelyt ovat avoinna joka päivä ja joissakin kohteissa pääsee itse kokeilemaan uusia työmenetelmiä.

Uniikki-viikon kohteita ovat Tilkkutex (Perkiöntie 13), kristillinen galleria Nooa (Koivuahontie 36), Pekka Leinon keräilytavaranäyttely (Myllynkulmantie), Heljä Liukko-Sundströmin ja Olli Vasan yhteisnäyttely, Bianco Blu Ravintola Lasikellon näytöshytissä, Ainoa (Lasitehtaantie 21) ja Taidemakasiini Iitu (Perkiöntie 16). Lisäksi Humppilan Kukkatalossa on esillä Eeva-Maria Salon taidenäyttely, jossa on kuvia unohtuneista menopeleistä ja työvälineistä. (HäSa)

Asiasanat

Menot