Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeen ammattikorkeakoulu valittiin Eurooppa-yliopistoksi

EU:n alueelta valitut korkeakoulut saavat rahoitusta Erasmus+ ja Horisontti 2020 -ohjelmista.
Arkistokuva.

Hämeen ammattikorkeakoulu on valittu Eurooppa-yliopistoksi. Euroopan komissio julkisti torstaina 24 uutta Eurooppa-yliopistoa.

Suomessa valittuja ovat myös Oulun yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Karelia-ammattikorkeakoulu.

Eurooppa-yliopistot ovat EU:ssa sijaitsevien korkeakoulujen kansainvälisiä yhteenliittymiä. Tarkoituksena on toimia yhdessä opiskelijoiden, opettajien ja yhteiskuntien hyväksi.

Jokaiseen yhteenliittymään kuuluu noin seitsemän korkeakoulua. Kukin yhteenliittymä saa Erasmus+ -ohjelmasta enintään 5 miljoonaa euroa ja Horisontti 2020 -ohjelmasta enintään 2 miljoonaa euroa kolmeksi vuodeksi suunnitelmiensa toteuttamiseen.

Yhteenliittymillä korkeakoulujen on tarkoitus syventää laitostensa, opiskelijoidensa ja henkilöstönsä välistä yhteistyötä. Korkeakoulut tuovat yhteen sekä verkossa olevia että fyysisiä resursseja, kursseja, asiantuntemusta, dataa ja infrastruktuuria.

Eurooppa-yliopistoja nimitettiin ensi kertaa vuosi sitten. Silloin suomalaisista korkeakouluista mukaan otettiin Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Jyväskylän yliopisto.

Päivän lehti

4.8.2020