Kanta-Häme

Hämeen hätäkeskuksessa alkoivat yt-neuvottelut

Hätäkeskuslaitos aloitti keskiviikkona Hämeen ja Länsi-Uudenmaan hätäkeskusten koko henkilöstöä koskevan yhteistoimintamenettelyn.

Yt-neuvottelut liittyvät ensi keväänä tapahtuviin hätäkeskusten yhdistämisiin, joiden jälkeen Hämeen hätäkeskuspalvelut tuotetaan Turussa ja koko Uudenmaan hätäpuheluihin vastataan Keravalla.

Vakituisille tarjotaan työtä

Hätäkeskuslaitoksen mukaan vakituisten työpaikkojen määrä ei vähene, mutta ne vaihtavat paikkakuntaa.

– Kaikille Hämeen ja Länsi-Uudenmaan hätäkeskusten vakituisille työntekijöille tarjotaan jatkossakin töitä Hätäkeskuslaitoksessa, mutta ensi keväästä lähtien työskentelypaikkakunta Hämeen hätäkeskuksen henkilöstölle on Turku ja Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksen henkilöstölle Kerava, kertoo Hätäkeskuslaitoksen ohjauksen ja ennakoinnin johtaja Teemu Hassinen.

Yli kolme vuotta sitten virkaan nimitetyille annetaan muuttotukea, joka auttaa muun muassa muuton kustannuksissa. Niille, jotka eivät voi siirtyä uudelle paikkakunnalle, tarjotaan tukea työllistymisessä valtion muihin virastoihin tai muiden työnantajien palvelukseen.

Irtisanomisiin voidaan Hassisen mukaan joutua, jos hätäkeskustyöntekijä ei syystä tai toisesta voi siirtyä uudelle paikkakunnalle, eikä hän työllisty muualle.

Vakinaisia virkamiehiä työskentelee tällä hetkellä Hämeen hätäkeskuksessa 45 ja Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksessa 44.

Yt-menettely päättyy syyskuun lopulla, jolloin Hätäkeskuslaitos tiedottaa asiasta lisää. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020