Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeen kauppakamari tukee pääradan lisäraiteita

Toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen: Riihimäki-Tampere -lisäraidepari parantaisi tilannetta oleellisesti.
Hämeen kauppakamari haluaa lisää raiteita Riihimäen ja Tampereen väliseen liikenteeseen.

Hämeen kauppakamari tukee lisäraiteiden rakentamista Riihimäki-Tampere -radalle. Kauppakamarin mielestä pääradan kapasiteetin kasvattaminen on merkittävä keino siirtää maantiekuljetuksia raiteille Helsingin ja Oulun välisessä liikenteessä.

– Riihimäki-Tampere -osuudella lisäraidepari parantaisi tilannetta oleellisesti, sanoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen kauppakamarin tiedotteessa.

– Raskaan liikenteen vähentäminen pääteillä parantaisi liikenneturvallisuutta, hillitsisi teiden kulumista ja laskisi liikenteen päästöjä.

Kauppakamarit ovat tehneet yhteisen vaaliohjelma, jonka mukaan budjettirahoitus ei riitä kattamaan liikenneväylien korjaus- ja investointivelkaa.

– Liikenneväylien korjaamisen lisäksi tarvitaan investointeja uusien väylien rakentamiseen ja rataverkon tason nostamiseen, Eerikäinen sanoo.

Kauppakamareiden mukaan uusi rahoitusmalli ei kuitenkaan saa nostaa teiden käytön kustannuksia. Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi muistuttaa, että Suomi on maantieteellisesti pullonpohja tai saari.

– Maantieteelle emme voi mitään, mutta sitä vastoin meidän tulisi tehdä kaikkemme, jotta voimme taata kilpailukykyisen asemamme. HÄSA