Kanta-Häme

Keskiaikafestivaali uudistaa festarialueensa: "Tänä vuonna meillä on enemmän kaikkea"

Taistelunäytökset kuuluvat perinteisesti Hämeen keskiaikafestivaalin tarjontaan. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Vanhasta tehdään uutta ja uudesta vanhaa, kun Hämeen keskiaikafestivaali nousee tuttuun tapaan Hämeenlinnan Linnanpuistoon 14.–18. elokuuta.

Tuttua ja vanhaa ovat teema, miljöö ja toiminta-ajatus. Linnan ympärille keskittyvät keskiaikaleiriläiset, käsityöläiset, tuliturnajaiset, musikantit, ilveilijät, historialuennoijat, historialliset markkinat, kotieläinpihat ja lasten ohjelmat.

 

Isoin uutuus on koko festivaalialueen täydellinen mullistaminen.

Festivaaleille tulee Kireen kypärän tavernapiha, jossa yhtyeet esiintyvät.

Lisäksi rantaan rakennetaan akustinen tunnelmalava keskiaikaleiriläisten ja markkinavieraiden iloksi.

Kustaa III:n katu muutetaan intiimiksi torikujaksi iltaisin Ehtoovalkeiden aikaan, ja hämärän tullen sytytetään huikea Lyhtyjen laakso.

– Tänä vuonna meillä on enemmän kaikkea. Enemmän savua ja tulta, enemmän elävöittäjiä, enemmän hevosia, enemmän luentoja, enemmän kansainvälisiä kauppiaita, kertoo festivaalijohtaja Mari Nokkonen.

 

Myös hinnoitteluun on tehty uudistuksia.

– Päätimme vapauttaa taverna-alueen iltaisin maksuista. Sen sijaan maksullisilla päivälipuilla näkee taistelunäytökset, käsityöläisten työnäytökset ja alueen museot, ja niiden hinta on nyt puolet siitä mitä ennen, Nokkonen kertoo.

Uusia esiintyjiä ovat muun muassa keskiajan Rolling Stonesina tunnettu saksalainen Corvus Corax, italialainen Il Buffone di Corte -narriryhmä sekä mystistä musiikkia esittävä Mamyth.

Turnajaisiin rakennetaan näyttävä katsomo aitioineen, ja lauantai-iltana on valtavat riekkujaiset linnan sisäpihalla iltapitojen jälkeen.

 

Hämeen keskiaikafestivaali Hämeenlinnassa Linnanpuistossa 14.–18.8. Ohjelma ja aikataulut: keskiaikafestivaali.fi

 

Mainos