Kanta-Häme

Hämeen keskiaikatapahtuman liiketoiminta laajenee Haminaan

Hämeen keskiaikafestivaalia järjestävän yhdistyksen osaaminen kelpaa jo muillekin Suomessa. Ensi kesäksi Haminan kaupunki on tilannut yhdistykseltä – tai tarkemmin sanottuna sen omistamalta Hämeen keskiaikatapahtumat oy:ltä – historiafestivaalin järjestämisen Haminassa.

Yhtiö on osatuottajana heinäkuussa 2019 Haminassa järjestettävässä Miekat, muurit, musketit -historiafestivaalissa.

– Haminassa on oma talkooporukkansa, mutta me voimme auttaa esimerkiksi markkinamyyjien hankkimisessa ja somistuksessa, joista meillä on kokemusta. Meillä on myös markkinapöytiä ja pukuja lainattavaksi, kertoo Hämeen keskiaikayhdistyksen ja Hämeen keskiaikatapahtumat oy:n hallitusten puheenjohtaja Katleena Kortesuo .

 

Haminan historiafestivaali ei ole puhtaasti keskiaikatapahtuma, vaan se ulottuu ajallisesti viikinkiajasta 1700–1800-lukujen vaihteeseen. Teemana on sotahistoria.

Tapahtuma järjestetään vuorovuosin Hamina Tattoon kanssa.

 

Hämeen keskiaikayhdistyksen toiminta on muutenkin laajentunut parin viime vuoden aikana merkittävästi. Yhdistyksen rinnalle perustettiin viime vuonna Hämeen keskiaikatapahtumat oy, joka voi yhdistystä sujuvammin järjestää suuriakin tapahtumia.

Toimisto- ja varastotilat ovat Hämeen linnan ja vankilamuseon läheisyydessä entisessä ojennuslaitoksessa. Hulppeat tilat on vuokrattu Museovirastolta.

 

Toimiston yhteydessä on pukuvuokraamo, joka on tilauksesta auki yleisölle. Sieltä voi vuokrata historiallisia asuja erilaisiin tapahtumiin ja merkkipäiviin.

– Kysytyimpiä ovat papin, nunnan ja munkin asut sekä ritareiden ja linnanneitojen asut, Kortesuo kertoo.

Tavallisen palvelusväen tai käsityöläisten asut eivät erityisesti kiinnosta vuokraajia. Ne ovat kuitenkin keskiaikafestivaalin talkooväen suosikkivaatteita, koska ne ovat kevyitä ja viileitä. HäSa

Hämeen keskiaikafestivaali järjestetään 15.–19. elokuuta Hämeenlinnan Linnanpuiston alueella. Ennakko-ohjelma alkaa tänään keskiviikkona Hämeenlinnan iltatorilla Street Food Fiesta -tapahtuman yhteydessä.