Kanta-Häme

Hämeen Klubitalolla riitoja – Yhdistys teki rikosilmoituksen

Mielenterveysyhdistys Hämi ry teki rikosilmoituksen Hämeen poliisilaitokselle keskiviikkona, mutta ilmoituksen syy ja kohde ovat hämärän peitossa.

Poliisilaitokselta kerrotaan, että juttu, jossa Hämi ry on asianomistajana, siirretään esikäsittelystä talousrikostutkintaan. Vielä juttu ei ole ehtinyt talousrikosyksikköön asti.

Hämi ry:n puheenjohtaja Markku Törnblom ei halua kommentoida, mitä rikosilmoitus koskee.

– Tutkinta on vielä kesken, ja asioita selvitetään.

Hämeen Klubitalon johtaja Matti Jurvanen kertoo, että Hämi ry:n hallituksen sisällä ja hallituksen ja klubitalon välillä on ollut viime aikoina paljon erimielisyyksiä.

Rikosilmoitus liittyy hänen mukaansa näihin riitoihin.

– Rikosilmoitus on yksi keino, jolla aiheutetaan harmia. Ei ole uusi juttu, että työilmapiiri on kärsinyt mitättömistä ristiriidoista ja perättömistä väitteistä, Jurvanen sanoo.

Hämi ry vuokraa klubitalon kiinteistöä sen omistajilta, eli Matti Jurvaselta ja tämän ex-vaimolta. Jurvanen on myös vetänyt alusta asti klubitalon toimintaa.

Markku Törnblom ei halua kommentoida myöskään huhua siitä, että klubitalon kiinteistö myytäisiin ja klubitalotoiminta muuttaisi muualle.

– Sekin asia on kesken. Jos tilan omistajat aikovat myydä, niin sitten katsotaan uudet tilat, Törnblom sanoo.

Jurvanen on menossa keskustelemaan klubitalon tila-asiasta kaupungin edustajien kanssa ensi viikolla. Hämi ry:n ja Klubitalon riitaisa tilanne on kantatutunut myös kaupungin korviin.

– Klubitalon kiinteistöstä ei ole tehty vielä mitään päätöksiä, eli asia on auki. On tärkeää kuulla kaikkia osapuolia, Jurvanen sanoo.

Hän on huolissaan siitä, miten erimielisyydet vaikuttavat klubitalon jäsenistöön ja hallitustyöskentelyyn.

Hämeen klubitalon kiinteistö on ollut myytävänä jo pari vuotta ehdolla että se pysyy Hämi ry:lle vuokrattuna. Jurvasen mukaan kaupat melkein syntyivät viime vuonna, mutta kaupunki ei suostunut ostajan ehdottamaan vuokrasopimukseen.

Hämeen klubitalo on toiminut Hämeenlinnassa vuoden 2012 alusta lähtien.

Klubitalon rahoitus tulee osin Hämeenlinnan kaupungilta. Vuonna 2017 kaupunki avustaa klubitaloa 165 000 eurolla, ja viime vuonna avustus oli 175 000 euroa.

Osin toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys, joka on rahapeliyhtiöiden vuodenvaihteen fuusion myötä nyt Veikkaus. Vuodelle 2017 RAY on ehdottanut Mielenterveysjärjestö Hämi ry:lle ja klubitalon toiminnalle avustusta 155 000 euroa. Sosiaali- ja terveysministeriö päättää avustuksista tammi-helmikuussa.

Klubitalon toiminnan aikana RAY:lta on tullut vuosittain avustusta Hämi ry:lle noin 160 000 euroa. HÄSA

 

 

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic