Kanta-Häme

Hämeen Kokoomus: lentorata raideinvestointien kärkihankkeeksi

Suomen raideliikenneverkkoon kohdistuu lähivuosina suuria investointipaineita, ja lentorata tulisi toteuttaa hankkeista ensimmäisenä.

Näin lausuu Nastolassa keskiviikkona kokoontunut Hämeen Kokoomus kannanotossaan.

Hämeen Kokoomus katsoo, että toteutuessaan lentorata yhdistäisi Helsinki-Vantaan lentoaseman pääradan kaukojunaliikenteeseen ja toisi yhteydet lentoasemalle sekä Kanta-Hämeestä pääradan kautta että Päijät-Hämeestä Lahden oikoradalta.

– Sen myötä saataisiin kipeästi kaivattu kolmas raide pääradalle Helsingin ja Tampereen välille, mikä parantaisi oleellisesti Hämeen maakuntien vetovoimaa työssäkäyntiyhteyksistä teollisuuden ja viennin kuljetuksiin sekä matkailuun.

– Lentoradan avulla olisi mahdollisuus edistää myös ”tunnin junia” yhdistämällä suurimmat kaupunkiseudut Helsinki, Tampere ja Turku noin tunnin yhtenäiseen saavutettavuusalueeseen sekä luoda kytkentä mahdolliseen Tallinnan tunneliin ja sen kautta eurooppalaiseen liikenneverkkoon, kannanotossa todetaan.

Hämeen Kokoomus muistuttaa, että raideratkaisuissa ja yleisesti maakunnan eri edunvalvonnallisissa asioissa eletään juuri nyt tärkeitä hetkiä. Maakunnat hakevat kumppaneita niin EU-rahojen jaossa kuin muissakin yhteistoiminta-asioissa.

– Hämeen maakuntien poliittisten päättäjien, virkamiesten sekä elinkeinoelämän toimijoiden tulee löytää yhteinen näkemys, jota lähdetään yksissä tuumin viemään eteenpäin lentoradan toteuttamiseksi, kannanotossa lausutaan.

Päivän lehti

8.8.2020