Kanta-Häme

Hämeen Kuninkaallisen Nukketeatterin Kummallisvaalit Birgerissä

Kuntavaalit ovat ovella, ja se tarkoittaa myös Hämeen Kuninkaallisen Nukketeatterin paikallispoliittista katsausta Kummallisvaalit 2017 -erikoispainoksen muodossa. 

Kummallisvaalien tapahtumat sijoittuvat Rämeenlinnan pikkukaupunkiin, joka kuvittelee olevansa suuri, ainakin hankkeiden perusteella.

Valtakunnan poliitikot ovat lähdössä juuri loppuneesta vaalipaneelista Verkkaritehtaalta kotiin, mutta, mutta… Junat eivät pysähdykään enää Rämeenlinnassa, eikä busseja enää kulje. Poliitikot joutuvat jäämään kaupunkiin ja kohtaamaan paikallisia ihmisiä, joilla on paljon asiaa.

Näyttämöllä tullaan näkemään pääministeri Juha Pipilä (kesk.), ulkoministeri Timo Roisi (ps.) ja vakioänkyrä Paavo Käyränen (kesk.). Paikallispoliitikoista onkeensa ottavat ainakin Sari Raunio (kok.), Kylli Kylläinen (kd), Kari Pilkkala (ps.) sekä politiikan toistaiseksi jättävät hyväveliverkoston jäsenet Velitapio Rekka (kok.) ja Velisakki Juominki (sd.).

Nukettamisesta vastaavat Hannu Räisä ja Antti Kemppainen, jotka ovat myös käsikirjoittaneet näytelmän.

Esitykset nähdään tänään ja lauantaina 1.4 kello 20 Olutravintola Birgerissä. Maksullisen nukketeatterinäytelmän kesto on noin 40 minuuttia. HÄSA

 

 

Päivän lehti

1.6.2020